woensdag 5 november 2014

0349 Dictee woensdag 05 nov 2014 (4): dictee Hardenberg 2014 √

Dictee - dictees [0349]

Groot Hardenbergs Dictee 2014

1. De boodschap die de flamboyante sprekers over het amorfe gezelschap heaoërs en andere hbo'ers uitstortten, luidde kort en goed, dat robotisering geen sciencefiction is, maar een futuristisch fenomeen dat zich met rasse schreden ontwikkelt.

2. Ik weet in deze contreien heg noch steg en de kaarten die ik gisteren downloadde, heb ik vanmorgen per abuis en bloc gedeletet.

3. De gesoigneerde bejaarde negeerde het geblèr van het ongeïnteresseerde canaille en bracht met geaffecteerde stem te berde, dat er te pas en te onpas wordt gejijd en gejoud, terwijl uen soms veel sympathieker overkomt.

4. De achterdochtige en een tikje schizofrene goochelaar bewaarde de ingenieuze attributen voor zijn indrukwekkende trucs in een kartonnen trukendoos.

5. Deze discussie framet mij als een wereldvreemde freak, sprak de goedheilig man [GB ook aaneen] en dreigde zijn mijter, tabberd en staf aan de wilgen te hangen, nu de ongezouten kritiek op zijn zwartgeschminkte * en zwartgekouste * partner exceptionele proporties kreeg.

6. Na zich het apezuur te hebben gefitnest, pakte de schattebout onmiddellijk haar tablet en meldde haar Facebookvrienden *, dat ze nu ging aerobiccen en overwoog later nog te gaan frisbeeën met haar Schotse collie.

7. Als je het e-mailtje nou forwardt met het jpegje, dan kan ik dat fotootje hier fotoshoppen, whatsappte hij mij.

8. De PvdA'ster, zelf gekleed in een djellaba, verraste het perplexe publiek met een boud statement inzake het dragen van een boerka of een nikab.

9. (Reserve) De spoedeisendehulparts [SEH-arts] kon zich geen nattevingerwerk permitteren en begrootte eerst exact de schade.

10. (Reserve) Het toernooi werd gespeeld op traditionele gravelbanen en na een enerverende vijfsetter waarin hij nipt zegevierde, was de atletische Dokkumer enigszins verrassend opgeklommen tot halvefinalist met een riant uitzicht op het winnen van de wisseltrofee.

* Mogelijk beter: facebookvrienden, zwart geschminkt, zwart gekoust.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten