zondag 30 november 2014

0402 Dictee woensdag 03 dec 2014 (5): dictee Nieuwen Bosch Gent 1e graad 02 apr 2014 √

Dictee - dictees [0402]

Dictee eerste graad 2 april 2014 - Nieuwen Bosch - Gent

1. Net voor de paasvakantie worden jullie, de leerlingen van de eerste graad, nog eens op de proef gesteld. Wie schrijft foutloos? Wie haalt de hoogste score bij dit initiatief van de school? Leerkrachten hebben voor jullie de moeilijkste woorden geselecteerd en die worden nu gedicteerd. De combinatie van luisteren en schrijven is niet vanzelfsprekend. Zeker niet als je moeilijke woorden zoals 'Portugees' of 'Chinees' moet schrijven. Wie goed voorbereid is, vindt alles makkelijk niettegenstaande de complexe zinnen. Tijdens de les Nederlands werd alles ingeoefend en wie alle oefeningen had ingevuld mocht nog eventjes lezen in haar bijbel.

2. Tot zover het gemakkelijke deel, nu volgen enkele zinnen voor de nerds. Wist je dat het woord 'cyberpesten' reeds een officieel Nederlands woord is? Ook Vlamingen en Hollanders hebben dit vastgesteld en goochelen met deze terminologie.

3. Wie vandaag de minste fouten heeft gemaakt, wordt laureaat van deze wedstrijd en zijn of haar naam wordt gepubliceerd in de annalen van Nieuwen Bosch. Dus, discipelen van de eerste graad, corrigeer alles wat fout lijkt, word de spellingkampioen van de school en wie weet win je een reis naar Groot-Brittannië.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten