zondag 30 november 2014

0401 Dictee woensdag 03 dec 2014 (4): dictee Nieuwen Bosch Gent 2e graad 02 apr 2014 √

Dictee - dictees [0401]

Dictee tweede graad 2 apr 2014 - Nieuwen Bosch - Gent

1. Laten we het even hebben over dictees. Volgens leerkrachten en directies hebben jullie een relaxed leventje. De terreur van ongeïnspireerde dicteetjes is immers voorbij. Geen hachelijk gewauwel meer over de middeleeuwen, cavia’s, Zuid-Amerika of de paus. In principe misschien interessant, maar niet noodzakelijk in dit luxueuze millennium.

2. Irritante insecten kun je bestrijden met chemische insecticiden of doodslaan met een opgerolde krant. Een enthousiaste mug maakt extreem hypnotiserende zoemgeluiden waar je hysterisch van wordt. Bereid je voor op een nachtelijke veldslag zonder weerga. Je ontblote bovenlijf is een lokaas voor eerdergenoemde categorie. Als het beestje landt op je torso, vermoord het dan meteen. Als het onding de geluidsnorm overschrijdt en je noodzakelijke nachtrust verpest, laad dan onmiddellijk je koffers in de auto en sluit alles hermetisch af. Godzijdank is niet iedereen zo gewelddadig.

3. Op kerstdag kreeg moeder een Italiaans kookboek, een fles bordeaux en een uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie. Als jij bovendien de woorden 'niettegenstaande' en 'Eerste Wereldoorlog' correct kan schrijven, heb je misschien ook excellent gepresteerd. Dan krijg jij de verwachte prijs en win je waarschijnlijk een reis naar het verafgelegen Hawaï. We wensen je alvast veel plezier!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten