zaterdag 9 mei 2015

Dictee zaterdag 09 mei 2015 (1): dictee Eede - 4e Holland-Belgiëdictee do 4 juni 2015 [627]

Dictee - dictees [627]

Aankondiging en uitnodiging dictee Eede (Zld.) do 4 juni 2015

4e Holland-Belgiëdictee

Op donderdag 4 juni vindt op minder dan 100 meter van de grens met België het 4e Holland-Belgiëdictee plaats en wel in Café-Restaurant De Tol (Tol 1, 4529 PT Eede, Zeeuws-Vlaanderen; u weet wel: ze trokken in die plaats met meel een 'krijtstreep' toen de toenmalige koningin Wilhelmina na de Tweede Wereldoorlog voor het eerst weer de Nederlandse bodem betrad). De inloop is vanaf 14 uur, de start om 14.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro, ter plaatse te voldoen. Bij de entourage van het dictee zult u nog een leuke verrassing zien en horen!

Rein Leentfaar heeft een mooi invuldictee gemaakt met 40 invulplaatsen (maximaal 1 fout per invulplaats), zijn vrouw Hanneke zal het voorlezen. Het dictee richt zich op de gewone man en vrouw. Specialisten mogen in een aparte categorie meedoen: er is voor hen een extra bonuszin met 10 invulplaatsen. Het dictee is in gewoon Nederlands, dus geen dialect of zo. O ja, de titel krijgt u cadeau: 'De Groote Oorlog (WO I)', dan kunt u nog wat googelen als u wilt (zo wordt tenslotte ook dit dictee samengesteld!).

Uw aantal fouten wordt niet bekendgemaakt, tenzij u tot de prijswinnaars behoort. Het gaat om de eer, maar er zijn ook verschillende leuke prijsjes. Er is plaats voor zo'n 30 deelnemers. Vorig jaar was er een mooie verdeling, ongeveer fiftyfifty, tussen Hollanders en Vlamingen. Daar hopen we nu ook weer op. Deelnemers moeten zich van tevoren opgeven, ook al zullen we niemand terugsturen … Opgeven kan telefonisch bij mevr. Bakx, die voor de organisatie van het dictee tekent (0031 (0) 117-495857), café De Tol (0031 (0) 117-491391) of als dat helemaal niet lukt, per e-mail: leentfaar@zeelandnet.nl

Even na vieren wordt de uitslag bekendgemaakt, nadat men elkaars dictees heeft nagekeken. De verwachting is dat iedereen na halfvijf weer huiswaarts kan keren. De spelregels: we spellen volgens het Groene Boekje en/of Van Dale (in principe van 2005). Voor pen en papier wordt gezorgd! Succes met het dictee! Tot 4 juni! NB Je kunt ter plekke na afloop op eigen kosten voor een zeer redelijke prijs nog een maaltijd gebruiken. Aanbevolen!