woensdag 10 december 2014

0427 Dictee woensdag 10 dec 2014 (10): dictee UTwente 2014 √

Dictee - dictees [0427]

Dictee UTwente 2014

Feestje!

1. Zodra je middelbareschooltijd achter je ligt en je nauwelijks nog puberteitspuistjes hoeft te camoufleren, kun je bij je medestudenten niet meer aankomen met een uitnodiging voor een oubollige sinterklaasviering of een doorsneepyjamaparty.

2. Eveneens taboe is een rechttoe-rechtaanverjaardagsfeestje (*) waar een schaaltje cashewnoten op tafel staat en de hightea-etagère rondgaat, volgeladen met cocktailprikkers met partjes galiameloen en prosciutto, piramidale blokjes emmentaler en met roomkaas gevulde peppadews.
(*) Beter: rechttoe rechtaan verjaardagsfeestje


3. Nee, vrijwel onmiddellijk na het staatsieportret op het campusgras tijdens de Kick-In [eigennaam], de officieuze entree in het Drienerlose studentenleven, merk je dat studentikoze fuiven ontiegelijk veel extravaganter zijn dan de pueriele huis-tuin-en-keukenpartijtjes die je tot dan toe kende.

4. Een beetje flat- of huisfeest wordt opgeluisterd met een ingehuurde diskjockey die in een fluorescerend T-shirtje vanachter zijn draaitafel oorverdovende heavymetaldreunen mengt met afwisselend
rock-'n-rollklanken en jazzy reggaemuziek.

5. Kleinschaliger maar niet minder enerverend zijn de housewarmingsparty's waar civieltechnische ingenieurs, chemici en ontwikkelingspsychologen in opleiding tot diep in de nacht amsterdammertjes [bierglas 0,3 l, vaasje] atten of pocherig anekdotes declameren onder het genot van trappistenbiertjes, gebrouwen door cisterciënzer monniken.

6. Bij corporale kerstdiners, waar de dresscode vaak cravate noire voorschrijft, worden invités verwelkomd met een tongstrelende champenoise geserveerd in een kristallen champagnecoupe, waarna afhankelijk van de sociëteit ofwel het chicst denkbare zevengangenmenu volgt ofwel een oer-Hollands stamppotbuffet.

7. De sfeer op al deze studentenfeestjes is uiteraard tiptop, maar wees op je hoede want er kan altijd een louche partycrasher opduiken die met voorbedachten rade een handjevol ecstasypilletjes of het eveneens hallucinogene lsd in je bacootje laat glijden.

8. Als je dan na een bad trip door- en doornat van het zweet ontwaakt, wil je even van geen feestje weten, maar in een mum van tijd wordt je in een door je smartphone binnengehaald e-mailtje al een nieuwe themaparty met livemuziek, verkleedpartijen en gratis sterkedrank in het vooruitzicht gesteld; zo'n supergave uitnodiging afslaan is uiteraard geen optie.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten