vrijdag 6 november 2015

Dictee vrijdag 06 nov 2015 (7): dictee 855 (3) [777]

Dictee - dictees [777]

Dictee 855, alinea 7 t/m 10.

7. Zij beoefent hathayoga. Ik gebruik liefst een HB-potlood. Dat is geen haute couture, dat is prêt-à-porter. Het offpiste skiën is heel gevaarlijk. Die oldskool uitvinding is achterhaald. Het onestopshopping is een zegen. Vanwege de pecunia werd het project on hold gezet. Hij bad 12 onzevaders. Jouw oppuntstelling is houtsnijdend. Het woord 'orb' heeft geen meervoud. Kun je zelf overeind komen? O wee, riep de oweeër na de owngoal. Owrukuku's zijn uilen of slangen. In de paean werd de paella geroemd. Je zou dat pakkertje toch een pakkerd geven! De partijideoloog stelt het zo voor. Pastechi's zijn ideaal als borrelhapjes. Zij heeft 10 paternostertjes (!) gebeden. Een pegapega is een huisgekko. Penicilline-injectie.

8. Hij kent de Antilliaanse penshonadowetgeving op z'n duimpje. Zoek eens op wat peprewatra [ie, ie, ah, aa] is. Hé, dat is een leuk
pied-de-pouletje! Drie pina colada's graag! Ben even naar het pissijn … De plastic fles zat nog in plasticfolie ook. Wil je plat water of bruis? Er werd driftig gepoculeerd. Volgens mij kun je met een poclain graven. Het pokopokobeginsel houdt in: doe maar pokopoko. Die polak hield nogal van pollak. Voor die postbeambtenbaan heb je geen post-hbo-opleiding nodig. Je kan wel praats hebben, de bijeenkomst zal toch plaatshebben. Een practical-joker debiteert graag practical jokes. Ik zal je mijn privé-e-mailadres geven. De procureur des Konings lag in de clinch met de pro-Deaan. Is pyaw een soort van hazardspel?

9. Hij quadde, een kampioen waardig. Hij wist alles van RAM en ROM. Hij was razend vlug, razendsnel. Wil het majorettekorps recht houden op de overwinning, dan moet de tambour-maître zijn vlaggenstok wel rechthouden. Schrijf jij reggaeartiest met een koppelteken? Een repweek tref je vast op school. Dat opdondertje was een reuzekerel en hij had een reuze-idee. Richards zijn niet altijd nouveaux riches. Roest- en rotsvast stond het monument daar. Leuke romcom! De rookie had wel iets van een newbie. Een rumblestrip is een verkeersdrempel. Sa, zo zijn wij niet getrouwd! Zo samplede hij heel wat bijeen. Een sawpaw is een bapao: duidelijk? Dat geloofsfeit valt Schriftuurlijk niet te bewijzen. Sédula's zij ID-bewijzen.

10. Het oogstfeest werd opgeleukt met een seúparade. Hij was een kei in sibbenkunde. Oogjes toe: slaapwel! Die bioloog is later politiek spindoctor geworden. De stageaanvraag bij het café-imperium is afgewezen. Ik vind dat een van de aardigste STER-reclames. Suerte, ze kwam in de sula, maar een sukwaversperring redde haar. Of was het een superrhib? Verklaar de woorden SWIFT-code en SWOT-analyse. Hij moest surveilleren bij de survivaltocht. Geef mij maar een syrahtje. Doen zij nou aan tai chi of aan tae-bo? Lekker bordje Israëlische techina.