vrijdag 6 november 2015

Dictee vrijdag 06 nov 2015 (6): dictee 855 (2) [776]

Dictee - dictees [776]

Dictee 855, alinea 4 t/m 6.

4. Die kinderen spelen graag lacrosse. Ik geniet van dat lamunchisap. Dat laatmiddeleeuwse verhaal speelt in de late middeleeuwen. De leerlingpopulatie van leerling-koks is best uitgebreid. Zij kent nu een letale lethargie. Ik heb een linden tafel besteld. Zie je die lionfishschool daar? Mooi, die geloomde armband! Dat product heeft een prima look-and-feel. Lostu's zijn moedervlekken. In het wintigeloof is de medicijn- de lukuman. Hij volgt een lwoo-traject. Ze macrameeden, ze maakten macramé. Die Maghrebijnse familie is geëmigreerd. Hij is daar zetbaas op een mangrovecultuur. Vlakbij ligt een mansaliñabos. Wat is het mailadres van die meelmaatschappij? De ploeg heeft drie mekaniekers in dienst. Een merlotje, graag!

5. Wat zijn de menopauzale verschijnselen? Die moet je zoeken in het mid-Atlantische gebied. Het mid- zitten tussen het front- en backoffice in. Deze millésimé is van een uitstekend millésime. Geloof het of niet: mira-udu is mierenhout. In haar monokini nuttigde zij een monkimonkikers. Ik stond perplex: hij heeft me gemoond. Zijn morsecodekennis is te gering. Zij is mucolijdster. De film is een must see en een toegangskaartje ervoor een must have. We hebben afgesproken in de fakbar. Een Nanzivertelling komt vast niet uit 'Moeder de Gans' maar gaat als Anansiverhaal over Anansitori. Drie nieuwemanen verder werd de vrede getekend.

6. We zitten hier niet in de openlucht en die open haard is een nepopenhaard. Een raaf roept noachitische associaties op. De heibei ging aan de lijzijde tekeer. In Engeland geldt het 'habeas corpus'. Was je bij die hackathon? In Rome klonk het 'habemus Papam'. Bij onze haftung moet ik aan Gesellschaft mit beschränkter Haftung (GmbH) denken. We eten haggis. Met die hagiografen worden chetubim bedoeld. Een hakkepoffer heeft een ruweoliemotor. Een hamas is lid van Hamas. Kan zij echt in hand-abc 'handclap' uitbeelden? Hands-on, ME, hands up crapuul, racaille, falderappes! Hij assisteerde met hand-en-spandiensten bij reparatie van het hang-en-sluitwerk. Hij is hart-en-vaatziektedokter. Je moet dat hart-op-hart meten.