woensdag 28 juni 2023

3341 Dictee zondag 02-07-2023 (4) – dictee Groot Dictee Basisschool Herne BE 2023

Dictee – dictees [3341]

Groot Dictee Basisschool Herne BE 2023

Geen titel. Auteur: Werner Godfroid

1. Op een zonnige ochtend verzamelden tweeëntwintig leerlingen van het zesde leerjaar zich op de speelplaats. Vandaag stond er een interessante activiteit op het programma: een bezoek aan een typisch wetenschapsmuseum. Het bezoek paste in de lessen wereldoriëntatie.

2. De leerlingen waren nieuwsgierig en vol verwachting toen ze met de bus naar het museum vertrokken. Eenmaal aangekomen, werden ze hartelijk ontvangen door een sympathieke en enthousiaste gids. Deze gids en oud-leraar leidde hen rond en nam hen mee op een ontdekkingsreis door de wondere en imposante wereld van de wetenschap.

3. In het museum waren talloze interactieve tentoonstellingen waar de leerlingen hun kennis konden testen en nieuwe dingen konden leren. Ze experimenteerden met elektriciteit, leerden over chemische reacties en ontdekten de principes van de zwaartekracht.

4. De leerlingen waren uitermate gefascineerd door de verschillende proefjes en demonstraties die ze te zien kregen. Ze stelden kritische vragen, maakten uitgebreide aantekeningen en probeerden alles zo goed mogelijk te begrijpen.

5. Na de rondleiding kregen de leerlingen de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan in het laboratorium. Ze mochten kleine experimenten uitvoeren en hun eigen conclusies trekken. Het was een moment van actief leren en ontdekken.

6. Onderweg naar school praatten ze druk na over alles wat ze hadden gezien en geleerd.

7. Terug in de klas kregen de leerlingen de opdracht om een verslag te schrijven over hun ervaringen in het museum. Ze gebruikten hun beste spelling- en grammaticaregels om hun belevenissen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven.

8. Het bezoek was een inspirerende en leerzame succeservaring. Ze werden gestimuleerd om hun nieuwsgierigheid te volgen en te ontdekken hoe intrigerend de wereld van de wetenschap kan zijn.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten