dinsdag 14 maart 2023

3184 Dictee donderdag 16-03-2023 (4) – dictee Dictee Noordoostpolder 2023

Dictee – dictees [3184]

Dictee Noordoostpolder 2023

De Provinciale Statenverkiezingen (auteur: Hiske Schipper)

1. De aartsconservatieve keel-neus-oorarts die na het bereiken van de
AOW-leeftijd zich had ontpopt tot een goedgeïnformeerde ingezondenbrievenschrijver, besloot een one-issuepartij op te richten, na jaren gelobbyd te hebben voor een haute-couturewinkel die niet alleen voor de geprivilegieerde Lelystatter beschikbaar was, maar ook voor Jan Modaal.

2. Na een rendez-voustje met een Ajacied die al tot sint-juttemis had genegotieerd over het oprichten van een a-capellakoor voor het geteisem uit de buurt, kende de partij haar tweede lid.

3. De twee goochemerds hadden samen een potje getai-chied en gejeu-de-bould, oftewel gepetanquet, waarna zij het vaak goedgeïnformeerde journaille hadden gewhatsappt over hun plannen.

4. Met twee leden zou het kielekiele worden een tweederdemeerderheid te bereiken, dus vroegen zij een tirannieke adellijke amanuensis erbij, die ooit als Witte Huiswoordvoerder werd gelyncht nadat hij zijn fameuze Costa Ricaanse maîtresse had gedrogeerd met absint en syfilis had bezorgd in zijn deux-chevauxtje.

5. Zij kon als ware actievoerster het gewauwel en de jeremiaden van de heren niet langer aan en stapte naar het college van B en W, waarna zich een heuse guerrillaoorlog tegen de nieuwe partij ontpopte.

6. De commissaris van de Koning was een ex-Kamerlid dat zijn geliefde provincie naar de filistijnen zag gaan en een
face-to-facegesprek wilde faciliteren over de grove grensoverschrijdende en jeroenboschachtige gedragingen van de maniakken die de politiek wilden bestormen.

7. Nadat de lijsttrekker in koelen bloede werd geliquideerd door een molotovcocktail tijdens het drinken van een vieuxtje en het nuttigen van een toastje met tzatziki, besloot de gehele partij zich terug te trekken van deelname aan de verkiezingen.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten