woensdag 14 januari 2015

0483 Dictee woensdag 14 jan 2015 (7): dictee - nog een Gomarus Dictee √

Dictee - dictees [0483]

Nog een Gomarus Dictee - Gorinchem

1. De laatste tijd doen zich diverse bizarre drugssmokkelzaken voor, zo was onlangs te lezen in een communiqué van de politie
Zuid-Holland-Zuid. 



2. Agenten in burger, speurend naar verdachte lieden tijdens een houseparty, kregen een amanuensis, type kale kickbokser, in de smiezen en hij werd betrapt op de verkoop van xtc-pillen die hij bij tijd en wijle verkocht vanuit zijn boxershort.  


3. De Spaanse marechaussee heeft jongstleden donderdag een
baby(-)drugssmokkelbende opgerold die kleine kinderen gebruikte als drugskoeriers.  


4. De Nederlandse, Zuid-Molukse en Arubaanse smokkelaars verborgen de bolletjes vloeibare cocaïne onder andere in luiers van baby's: een excentriek souvenirtje.  


5. Onder de laatsten die werden opgepakt, was een flamboyant stel dat op Schiphol aangehouden werd, omdat de man hun achttien maanden oude kind billenkoek gaf.  


6. Zo’n kind wordt in dergelijke schrijnende situaties opgevangen door jeugdrechercheurs die coûte que coûte willen voorkomen dat het kind een aardje naar z’n vaartje krijgt. 


7. De Peruaanse politie heeft de afgelopen week een getatoeëerde, 25-jarige Nederlander met enkele kilo’s cocaïne en drieduizend valse 50 eurobiljetten [ook: vijftigeurobiljetten]  opgepakt op de internationale luchthaven. 


8. Hij viel op door een fluorescerende beautycase, maar de drugs waren geïmpregneerd in kleding die dit lid van een drugssyndicaat in zijn bagage bij zich had.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten