woensdag 14 januari 2015

0481 Dictee woensdag 14 jan 2015 (5): dictee Gomarus 2013 √

Dictee - dictees [0481]

Groot Gomarus Dictee 2013 Gorinchem

1. In het bos plukte een dove alzheimerpatiënt aan een dovenetel, maar het mocht geenszins baten.

2. In een à-la-carterestaurant, gelegen in Amsterdam-Zuid, zag ik een ober met beatlehaar rondlopen die een rare manoeuvre maakte, nadat de goedheilig man [GB ook: goedheiligman] zijn intrede deed en rond ging lopen in zijn rode gewaad dat niets weg heeft van een jacquet of Schotse kilt.

3. Tijdens het jagen op reeën kreeg de jager na een niesbui spontaan last van diarree.

4. Tijdens het gejeremieer van de oude man pakte de mevrouw eau de cologne uit haar eau-de-cologneflesje, iets wat ze had geleerd van haar betbetovergrootmoeder. Ze moedigt nu haar eigen adolescenten aan.

5. De interim-manager op ons bedrijf heeft een fulltimebaan en eet tijdens de lunch graag hüttenkäse met katenspek en appelbeignets.

6. Een havo 4-leerling, die je ook wel een havoër noemt, moet allang weten wat het begrip parallellepipedum betekent en voor een vwo’er is dat natuurlijk al helemaal gesneden koek.

7. Na dat ernstige skiongeluk in de Alpen wist de EHBO’er niet goed of er mond-op-mondbeademing moest worden toegepast of dat de defibrillator eraan te pas moest komen.

8. De stad, die koketteert met haar centrumfunctie, vecht al decennialang voor het behoud van de penitentiaire inrichtingen en de arrondissementsrechtbank, nadat diverse rijksinstituten als het Kadaster en Rijkswaterstaat de stad in de jaren zeventig (70) hebben verlaten.

9. In de vakantie hebben veel mensen geyoutubed, maar het is helaas klip-en-klaar dat daardoor veel luiwammesen zijn ontstaan.

10. Onder het genot van earlgreythee keek mevrouw F.H. van
Dieren-de With naar het achtuurjournaal en kwam erachter wat de discussie rondom Sinterklaas en Zwarte Piet inhield, maar trok daaruit de conclusie dat er nog te veel zwart-witdenkers zijn in Nederland.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten