maandag 20 november 2023

3556 Dictee zaterdag 02-12-2023 (1) – dictee Dictee Wervik 2023

Dictee – dictees [3556]

Dictee Wervik 2023

Toelichting in blauw.

Alle begin is moeilijk (auteur: Antony Verschaeve)

1. De mens die zich als kwaadaardig virus voortplant in totale suprematie over alles wat leeft en eens geleefd heeft, creëerde sociale media als toevluchtsoord voor onder anderen YouTubefenomenen [aaneen, GB, YouTubefilmpje, etc.] en onlinehaters [online + ww. is zeker los, online + znw. is – GB en VD – vrijwel altijd aaneen!].

2. Een labyrint van fake news [oké, alternatief: fakenieuws, andere uitspraak], gepersonaliseerde reclame en tevens vol van zangerige onzin, al dan niet door toeval gedicteerd, en hyperrationele proza die [correct: hyperrationeel proza dat] die balanceert tussen filosofische verbazing en schizofrenie.

3. Het brengt ons een synchroon bommenduet tussen Israël en Hamas, de perversiteiten in een jezuïetencollege, een erectie bij pantysniffing [panty + sniffen/r in VD, dus NL aaneen] en de ergonomie van een betere bureaustoel en -tafel [- moeilijk afdwingbaar], alsook de positionering ervan.

4. Opwindend saai zijn de ongeziene brutaliteiten jegens een vermoedelijke heler van paardenzadels door de dame wier talent voor diep vooroverbuigen, en zich zo berijdbaar opstelde [tantebetje], de man kort tevoren nog mocht bewonderen.

5. Publieke interpellaties over de lelijke waarheid achter de roofzuchtige sportgoksites die adolescenten indoctrineren in hun voorste hersenkwab, volgroeid op je zesentwintigste, kunnen het compulsief [dwangmatig] gokken niet stoppen.

6. Geen oubollig imago voor een sector waar alleen verliezers tellen en de verslaving mensen verenigt.

7. Op het darkweb [VD] vindt men fora [enk. forum] met de meest extreme fantasieën zoals kannibalisme in verschillende gradaties, illegale wapens en daar(op) blijkt het Zwitserse horloge Rolex [merknaam] een klokvaste zekerheid in het misdaadmilieu.

8. Na het lezen van het onlinenieuws vol huisvestingsproblemen en de daaropvolgende problemen voor daklozen, klimaatproblemen, spraak- en gehoorproblemen, de financiële problemen van probleemgokkers, de relatieproblemen na de ejaculatieproblemen en een tekort aan begrijpelijkheid brengen mij ertoe mij offline te begeven.

9. Volkomen begrijpelijk.

10. Humor van de verkeerde soort als middel om bijdehand voor de dag te komen.

11. Nonsens helpt bij een gesloten wereldbeeld.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten