woensdag 29 maart 2017

Dictee woensdag 29 maart 2017 (1): dictee Groot Abcouder Dictee 2016 [1095]

Dictee - dictees [1095]

Groot Abcouder Dictee 2016 (auteur: Bob Zevering)

1. Na elkaar vele malen te hebben ge-e-maild, ge-sms't en geappt, is het nu bevestigd. Lions Abcoude-Baambrugge organiseert de eerste editie van het Groot Abcouder Dictee in het spiksplinternieuwe hotel De Witte Dame.

2. We hopen bij dezen dit dictee vele malen achtereen te organiseren en zorgen er te allen tijde voor dat de begrote inkomsten naar een filantropische instelling zoals de Rett Syndroom Vereniging [eigennaam van goed doel: zekere kinderziekte] gaan.

3. Het betekent sowieso veel voor ons dat we vanavond in deze ongelooflijk (ongelofelijk – andere uitspraak) chique en bijzonder goed geoutilleerde accommodatie tezamen mogen zijn.

4. Welke aficionado's en connaisseurs van de Nederlandse taal weten de op een A4'tje gecreëerde tekst foutloos op papier te zetten? We gaan ervan uit dat het een nek-aan-nekrace zal worden en hopen dat veel deelnemers ex aequo op de eerste plaats eindigen.

5. We zullen de dictees consciëntieus nakijken. Schrijven met hanenpoten is vruchteloos want wat niet leesbaar is, wordt fout gerekend. Het gebruikmaken van accessoires zoals uw gsm'etje is niet toegestaan.

6. Na de zinnen uitentreuren te hebben gehoord, is de tijd van geweifel en getwijfel voorbij. Ruziën over de uitslag is nooit ofte nimmer toegestaan.

7. Ten slotte weten we dat er deelnemers zijn die graag hadden geëxcelleerd en die, koste wat het kost, hadden willen zegevieren. Gebeurt dit deze keer niet, meld u dan aan voor de volgende editie van dit prestigieuze dictee!