donderdag 23 maart 2017

1085 Dictee donderdag 23 maart 2017 (1): dictee Jeugddictee Cuijk 2013 √

Dictee - dictees [1085]

Cuijks Jeugddictee 2013

(D)asjemenou

1. Toen Boris en zijn onafscheidelijke vriendinnetje Belle 's ochtends wakker werden, ontdekten ze allebei tegelijkertijd dat hun huisjes volkomen geruïneerd waren.

2. Zonder te zeuren en te zaniken deden ze snel hun pyjama uit, kleedden zich aan en besloten hun door boze bevers verwoeste burcht onmiddellijk te verlaten.

3. Omdat ze beiden behoorlijk in de penarie zaten, vluchtten ze met hun compagnon Simon de Vos, een ex-gevangene, angstig richting de Maas en startten een bizarre ontdekkingstocht door de weidse omgeving van Cuijk.

4. Gelukkig zagen ze vlak bij de pas verbrede oever een klein bootje dobberen; ze sprongen er met z'n drieën in en kanoden giechelend de rivier over.

5. Na een poosje arriveerden ze bij de grote eikenhouten deuren van de Martinuskerk en hoorden daar vele mensen zingen en applaudisseren maar van zo'n mensenconcert begrepen ze geen snars.

6. "Vind je dat we hier moeten blijven of weggaan?", vroeg Boris ietwat onnozel aan Belle. "Weggaan natuurlijk", zei ze en gaf haar vriendje een stevige kus op beide wangen.

7. Deze was hiermee zo ontzettend vereerd, dat hij met groot enthousiasme een nieuwe noodburcht ging graven, pal achter de dichtstbijzijnde grafzerk van het oude kerkhof.

8. En terwijl Simon buiten de wacht hield, breide het jonge stel geroutineerd en in eendrachtige samenwerking die nacht stiekem een nieuw dasje voor hun tweetjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten