donderdag 23 maart 2017

Dictee donderdag 23 maart 2017 (2): dictee Jeugddictee Cuijk 2014 [1086]

Dictee - dictees [1086]

Jeugddictee Cuijk 2014

(D)asjemenou (vervolg)

1. Nadat Boris en Belle hun nieuw gebreide warme dasje vol trots aan elkaar hadden geshowd, trokken ze hun jasjes aan, zetten hun capuchon op en liepen in de plenzende regen naar het dorp.

2. In het centrum hoorden ze muziek klinken en al gauw zagen ze een groep muzikanten met trompetten, saxofoons, klarinetten en tamboerijnen tevoorschijn komen.

3. Zonder te pauzeren speelde de populaire band allerlei bekende melodieën vanwege het carnavalsfeest dat net die middag in alle hevigheid losbarstte.

4. Een huppelende stoet kleurrijk verklede en opzichtig geschminkte kinderen met lampions van crêpepapier krioelde om het apetrotse orkest heen.

5. Als je goed keek, zag je dat de sluwe plaaggeest Simon de Vos om een hoekje grijnzend met veel bravoure zijn lippen stond af te likken bij het idee dat er tijdens zo'n festiviteit vast wel wat smakelijks te verorberen viel.

6. De feestvierders liepen in polonaise naar de kermistenten die waren neergezet naast het circus waar de goochelaars en de clowns optraden.

7. Bij het kraampje met lekkernijen als ijsco's, chocolaatjes, marsepeinen gebakjes, cakejes, chips en frietjes met mayonaise en ketchup had iedereen zijn portemonnee al meteen in de hand.

8. Ten slotte stapten de dasjes, heus geen bangeriken, in de locomotief van de feestelijk verlichte carrousel en zagen nog net Simon een kolossale roze zuurstok in zijn tasje proppen en als een dief op klaarlichte dag de poten nemen.