zondag 18 september 2022

2918 Dictee woensdag 21-09-2022 (2) – dictee Groot Hillegoms Dictee 2022

Dictee – dictees [2918]

Groot Hillegoms Dictee 2022

Nederland, ontwaak! [auteur: Bram Rietveld]

Beestachtig moeilijk – vergelijkbaar met BeNeDictees!

Heeft niet op internet gestaan; ik had graag meegedaan!

De 74 vet en rode items moesten worden ingevuld.

1. Dat wordt ons toegeroepen door extreemrechtse veejays [vj’s minder goed, hangt van de spelregels af – videojockey] met een adoniscomplex [jongeman van zeldzame schoonheid], antivaxers [vaccinatie] en quasionnozele creabea’s [schertsend: vrouw met creatieve hobby’s] met loomelastiekjes [armband van gekleurde elastiekjes], die ons waarschuwen voor onze quislingregering [collaborateur] en zionistische [indertijd: streven naar eigen staat voor Joden in Palestina] complotten. Je moet ze beslist niet verwarren met de lhbtqia+-gemeenschap.

2. Chemtrails [spoor van chemicaliën dat vliegtuigen zouden achterlaten], Q-koorts [geitenziekte, zoönose, overdraagbaar van dier op mens] en code zwart [alarmering werkt niet, onorthodoxe maatregelen nodig], allemaal zaken die volgens youtubende [ww. kleine letters, samenstelling met YouTube* in GB, in GB-toelichting en VD ook wel: youtube*] Holocaustontkenners [massale moord op Joden in WO II] met een Twitterban [Twitter, ww. twitteren, samenstelling [GB] met t, VD wisselend t en T – wel: Twitterban! – in VD], te maken hebben met de beoogde wereldheerschappij van de illuminaten [verlichte personen].

3. Zij zijn ervan overtuigd, dat big pharma [machtige farmaceutische industrie – vgl. farmahuis en pharmaceutical] extranei [mv. van extraneus – geen colleges, wel examens aan universiteit] van medische faculteiten, samen met café-eigenaars, voor een toename in xtc-gebruik [ecstasygebruik (mag ook) – MDMA, lovedrug] zorgen, waardoor spoedeisendehulpartsen [GB ook: SEH-artsen] naast alle patiënten die last hebben van phpd [pijntje hier, pijntje daar] veel te veel op hun bordje krijgen.

4. Het waren voor hen wowmomenten [wauw is hier niet fout] toen zij flabbergasted [verbijsterd] tot de conclusie kwamen, dat covidvaccins [andere uitspraak: COVID-19-vaccins], snacktaks [extra belasting op vet en zoet] en het gebruik van de shishapen [rookpen, elektronische sigaret] allemaal uit dezelfde koker kwamen en dat de 9/11-theorie [complot WTC New York 11 september 2001] toch waar was, ook al hadden de diverse NCTV's [NL: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid] dit categorisch ontkend.

5. Deze verlichte geesten met hun fomo [fear of missing out – angst om info op internet of sociale media te missen], richtten zich destijds direct op hun coming-out [uit de kast komen van/voor iets] als experts op velerlei gebieden in hun non-stopvlucht naar voren. Zij verleenden 24 uursopvang aan dolende zielen, die nauwelijks nog durfden te wiiën [gamen met een Wii - hij wiit, daar krijg je wiiitis en een wiiknie van] of te surfen uit angst voor een cookiemuur [door programma’s in je pc geplaatst tekstbestandje] en alleen nog te porren waren voor hygge [Deens, levensstijl met gezelligheid en knusheid - uitspraak huu-guh met de g van goal].

6. Velen van hen lijden overigens aan coulrofobie [angst voor clowns] en misofobie [geluidshaat] en zijn daardoor angstig voor linkse jongeren met wahwahgitaren [gitaar met wahwahpedaal]. Ze richten zich daarom des te meer op het interieur van hun huis en kopen cache-pots [papier of sierpot om bloempot] voor hun planten en passe-partouts [rand om portret] voor de chefs-d’oeuvres [fout: slechts 1 s – naar keuze – is goed – GB, VD – meesterwerken] van hun geloofsgenoten en proberen zo een relaxte [verbogen vorm van bijwoord/bnw. relaxed] indruk te maken ook al zijn ze verre van relaxed.

7. Ze sluiten zich gedreven aan bij de oplaaiende boerenprotesten, omdat we door alle crises [meervoud van crisis] opgezadeld worden met een carrousel [‘draaimolen’] van agflatie [agrarische inflatie voor voedselprijzen], terwijl boeren helemaal geen grote CO2-uitstoters zijn en niet verantwoordelijk voor het microplastic en de neonicotinoïden [mv. ook s – andere uitspraak] in het milieu, maar alleen ammoniakemissie.

8. Uiteraard worden alle samenzweringstheorieën tegengesproken door oldskool [verouderd stadium van techniek, kunst, e.d.] 4 sterrengeneraals [evt. ook: viersterrengeneraals] die ertegenin gaan [fout, goed: ertegen ingaan, GB] door middel van scripted reality [ogenschijnlijk spontane reality-tv met toch een script] en zo deze complotwappies en papa's-kindjes [net als mama’s-kindjes] menen te kunnen ontmaskeren met hun mansplaining [door een man op bevoogdende manier iets uitleggen aan een vrouw – man + explaining], waarbij ze uit-en-ter-na [ook: uit-en-te-na – andere uitspraak] hun theorieën falsifiëren [ook: falsificeren – andere uitspraak].

9. Zelf rijden deze hoge militairen uiteraard in een hybrideauto [ook: hybride auto] en ze zijn fanatieke twitteraars [GB, VD], die hun conditie op peil houden met krav maga [zelfverdedigings- en gevechtstechniek Israëlische leger]. Zo zijn ze meermalen hogerop gekomen in de krijgsmacht, ook al ging dat op zijn elfendertigst [ezelsbrug: ij en 11, verder: op z’n janboerenfluitjes]. Zij vinden zichzelf bij uitstek geschikt om gederailleerde personen te deradicaliseren.

Schatting mogelijk aantal fouten van Rein: maximaal 4 tot 5.

Winnaar (niet-Specialist) met 20 fouten.

 

 


1 opmerking:

  1. Ik hoop dat BeNeDicteeërs dit niet lezen, Rein, i.v.m. mijn komende dictees.

    BeantwoordenVerwijderen