vrijdag 27 november 2020

2001 Dictee zondag 29-11-2020 (3) dictee Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee 2020

Dictee - dictees [2001]

Van Swaay Cassatie JeeBee Dictee 2020

We zijn allen COVID-19-slachtoffers (auteur: prof. mr. A. Hammerstein)

1. Het pandemische coronavirus, dat zich kenmerkt door een continu jojo-effect heeft ingrijpende consequenties voor de rechtsgeleerde praktizijns [jurist, ook: arts], ongeacht welke functie zij vervullen in de mallemolen van de justitiële keten.

2. De in anciënniteit oudste vicepresident moet alsnog wennen aan het gebrul van een tweezijdig elektronisch communicatiemiddel dat berust op de Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid [zie wetten.overheid.nl].

3. De pas begonnen stagiair op het prestigieuze Zuidaskantoor zal de anderhalvemeterregel even consciëntieus in acht moeten nemen als de door de wol geverfde strafrechtadvocaat in de nauwe corridors van een penitentiaire inrichting [NL: p.i.] in Amsterdam Nieuw-West [eigennaam officieel stadsdeel met stadsdeelraad – wel Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Centrum (gebieden), ook: Amsterdam-Noord ].

4. De criticasters van de maatregelen, zoals de chagrijnige [plat: sacherijnig, andere uitspraak] ophitsers van Viruswaarheid [actiegroep] met hun ongebreidelde fiducie in hydroxychloroquine [niet in wdb.] verdringen zich voor de kortgedingrechter die, vooral tot deceptie van de misogyne [vrouwen hatende] aanhangers onder hen, zich ontpopt als een apaiserende [kalmeren, sussen] doch onverbiddelijke Vrouwe Justitia.

5. Dankzij het kordate optreden van de boa’s [bijzondere opsporingsambtenaarin BE bv. historisch o.a. BOB = Bewakings- en Opsporingsbrigade] worden de tenhemelschreiende bacchanalen van onbezonnen adolescenten die er zich wat de regeringsmaatregelen betreft met een jantje-van-leiden van afmaken, beteugeld.

6. In tv-programma’s als Op1 [niet in wdb.] verdringen de virologen, de epidemiologen en andere bacteriële wijsneuzen zich om het volk kond te doen van de debacles en echecs die ons te wachten staan als het zich niets gelegen laat liggen aan hun grenzeloze uitweidingen.

7. Intussen verwijlen wij, hopelijk niet tot sint-juttemis, in quarantaine op onze geïmproviseerde thuiswerkplekken in afwachting van de liefst onverwijlde verschijning van het virusvaccin in sinterklaasverpakking.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten