zaterdag 12 november 2016

Dictee zaterdag 12 nov 2016 (1): dictee Groot Hardenbergs Dictee 2016 [982]

Dictee - dictees [982]

Groot Hardenbergs Dictee 2016

(Geen titel, auteur: André van Stek)

1. Bij de chique tassenwinkel stond een nieuw, Parijs model van de aloude aktetas prominent in de feeëriek verlichte etalage, samen met een kaduke attachékoffer.

2. Ze droomde van een olympische roeicarrière, terwijl ze de skiff op de zuidwestenwind langs de hardhouten beschoeiing liet drijven en bij een dukdalf een paar selfies maakte.

3. Op het zonovergoten terras van het cafeetje aan het pietepeuterige haventje werden Belgiës lekkerste biertjes geserveerd door uitgelaten obers in knickerbocker met geinige, strooien hoedjes op.

4. De gewiekste ladelichter hield een larmoyant betoog waarin hij zijn beklag deed over de wijdverbreide opmars van het pinnen, die hem brodeloos maakte.

5. Het kokette rondemissje beweerde dat ze er, gekleed in salopette niet op haar sexyst zou uitzien en dat een bikinietje haar appetijtelijker zou staan.

6. De hautaine stedenbouwkundige maakte er een janboel van door zich met een jantje-van-leiden af te maken van de speech voor de jarige job, die, dit terzijde, Jacob heette.

7. Deze bijdehante havoleerling is bij het vreemdewoordendictee even hoog geëindigd als de beste vwo-leerlingen door foutloos te blijven bij kaassoufflés, paella en cajunkruiden.

8. De gehaaide midvoor belandde na een slim een-tweetje alleen voor de goal en vergastte de keeper op een laconiek lobje.

9. Vroeger kaftten wij de boeken eerst, alvorens ze te laten rouleren, sprak het oud-lid van de exclusieve leesclub gedecideerd.

10. Toen hen ter ore kwam, dat ze geïnviteerd zouden worden, achtten de coryfeeën zich verplicht hun enigszins exceptionele status met een hoge score te onderstrepen.