dinsdag 26 maart 2019

1546 Dictee dinsdag 26 maart 2019 (1) dictee Emelwerda-Noordoostpolder Dictee 2019 √

Dictee - dictees [1546]

Emelwerda-Noordoostpolder Dictee 2019

(Geen titel, auteur: Diny Verrips)

1. Op een koude eerste kerstdag besloot een supergestreste privédetective zijns weegs te gaan en rond Pasen te starten met een pelgrimstocht naar het Noorse Trondheim in de hoop zo voorgoed te kunnen afrekenen met de wereld van lapzwansen, mafkezen, zielenpoten en geteisem.

2. Na een tête-à-tête met zijn antiautoritaire compagnon, die vroeger in zijn vrije tijd het liefst een gepapier-macheed masker droeg en in zijn studententijd een enorme corpsbal was geweest, werd zijn uitdiensttreding op een vrijdag in maart een feit.

3. Hij bereidde zich uit-en-te(r)-na voor en regelde een gerenommeerde accommodatie voor zijn eczemateuze yorkshireterriër, waarvan hij op Goede Vrijdag geëmotioneerd afscheid nam.

4. Vanuit Groningen reisde hij in een eersteklascoupé in een
geel-blauwe hondenkoptrein die non-stop naar Leer zou rijden, waar hij de volgende dag zijn eerste etappe zou starten.


5. In het überhippe, luxueuze hotel dat hij via Booking.com (ook: booking.com) had gereserveerd, werd hij met alle egards ontvangen en na een heerlijke entrecote met linzen en een glas elzaswijn gaf hij zich over aan Morpheus' armen.

6. Na het ontbijt, dat jammer genoeg alleen maar bestond uit ecoproducten en waar hij tot vervelens toe een aantal humaninterestverhalen te horen kreeg van een emeritus hoogleraar, begon hij aan zijn eerste etappe.

7. De eerste week wandelen verliep zonder noemenswaardige problemen, maar op dag acht vroeg hij zich in arren moede af waaraan hij was begonnen, omdat hij het dichtbevolkte Nederland miste.

8. Gelukkig ontmoette hij een oud-militair die de VUT-gerechtigde leeftijd bereikt had en recent had deelgenomen aan een Mount Everestexpeditie.

9. De in knickerbocker geklede man hield van pierewaaien en verbleef tijdens zijn tochten altijd in mobilhomes, die gelegen moesten zijn aan jeu-de-boulesbanen, daar hij samen met een bekende jordaanzanger alle toernooien bezocht.

10. Samen vervolgden zij de tocht en op de dag van
Maria-Tenhemelopneming bereikten de mannen hun eindpunt en keerden zij huiswaarts met een prestigieuze hogesnelheidstrein.

 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten