woensdag 20 maart 2019

1541 Dictee woensdag 20 maart 2019 (1) dictee 2e Groot Dictee der Mensenrechten √

Dictee - dictees [1541]
 
Groot Dictee der Mensenrechten

Auto (auteur: Saskia De Coster)

1. Zeg in Saudi-Arabië (GB, VD, ook goed: Saoedi-Arabië – GB, ook de Taalunie aanvaardt beide spellingen) niet te gauw "Het is weer een vrouw" (wegens ontbreken dubbelpunt ook h goed gerekend) want daar luidt naar verluidt een ander gebeier. Hoor je getoeter van een truck, dan kan je er zeker van zijn dat wijd en zijd geen vrouw te bekennen is. Mannenonderonsjes op de autostrades en de rondpunten zijn du jour (hebben die dag dienst).

2. Criticasters van het systeem zijn degenen die belast zijn met de huishoudelijke rompslomp, zoals kokkerellen en snottebellen afvegen en de ogen zedig neerslaan zodat die op hun eigen borsten gericht zijn. Of zulks niet tot onwelvoeglijke homoseksuele activiteiten leidt, blijft onvermeld al is het wat mij betreft best een geoorloofde gedachte.

3. Pokkensaaie, krankjorume en kwansuis uit het brein gedeletete taakjes zijn voorbehouden aan het nobele ras der vrouwen, die voor het overige hun poezelige handjes niet vuil hoeven te maken aan het met bacteriën besmette autostuur en hun maagdelijke voetjes niet dienen te vermoeien met die vulgaire taak om een schabouwelijke koppeling of een banaal gaspedaal in te drukken.

4. Beneden hun waardigheid zou het ook zijn om in een tankstation wulps en extreem sensueel het pistool ter hand te nemen, alsof het een fetisj [uitspraak: ee] van een penis zou zijn – ons [ook: onzes, niet voorgelezen] inziens een totale en finale miscasting [van ongeschikte auteur of figuur], tenzij er olieproducerende penissen bestaan. Mocht dit sinds mensenheugenis het geval zijn, alle wereldproblemen en klimaatdebatten zouden meteen van de baan gevaagd zijn, maar helaas.

5. Het wagenpark in bovenvermeld land is dermate verloederd dat zelfs hondenbeesten er jankend van miserie [ellende, misère] van weglopen: verweerde carrosserieonderdelen, aan corrosie [roesten + verweren] onderhevige flanken [zijkanten], op giraffenvlekken gelijkende eczemavlekken [ook: eczeem], kaduke banden.

6. Activistisch geïnstigeerde [aansporen, opwekken] beroepsprotestanten, lees: vrouwen, worden met condoleances en bloemenkransen geen millimeter verder gebracht [geen redenen gevonden voor aaneenschrijven] maar door speurneuzenpodcasts [digitale uitzending via internet] en illegaal buitengesmokkelde [VD] brieven en zelfs dit dicteetje kan de focus [daarop geconcentreerd] van de wereld even verschoven worden naar dit hemeltergende onrecht. Paardenmiddelen alstublieft.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten