zondag 15 april 2018

1306 Dictee zondag 15 apr 2018 (2): dictee Groot Kinderdictee Vlaardingen 2018 √

Dictee - dictees [1306]

Groot Kinderdictee Vlaardingen 2018

De slag in de Broekpolder (auteur: Jan van Hemert)

Alleen de vet en onderstreepte woorden telden mee.

1. In de Vlaardingse Broekpolder bevindt zich Het Klauterwoud [eigennaam], een hartstikke leuk recreatieterrein , waar kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken.

2. In de onmiddellijke nabijheid ervan vind je een gebied waar in juni een bijzonder interessant evenement wordt georganiseerd.

3. Daar wordt dan door honderden enthousiaste amateursoldaten een gewelddadige veldslag van duizend jaar geleden zo nauwkeurig mogelijk nagespeeld.

4. De strijd ging toentertijd [ook: toendertijd, GB] tussen de troepen van graaf Dirk III en de met smeedijzeren zwaarden en spiesen uitgeruste manschappen van de Duitse keizer.

5. In het middeleeuws ingerichte legerkamp, dat bezocht kan worden, ontdek je hoe de mensen in die tijd musiceerden, hoe zij zich kleedden en hoe ze op een houtvuurtje hun stamppot bereidden.

6. Vele belangstellenden uit binnen- en buitenland kijken reikhalzend uit naar de herdenking van de Slag bij Vlaardingen; zelfs uit Tsjechië en West-Canada hebben bezoekers hun komst al aangekondigd.

 
 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten