zaterdag 9 maart 2013

0060 Dictee woensdag 13 maart 2013 (3): Dictee Ridderkerk (2) Tekst √

Hierbij de dicteetekst van Ridderkerk (8 maart 2013)

Geschifte [titel -velen hadden: geschikte] post 

1. In een verborgen stilte van onze jachtige 24 uursmaatschappij (vierentwintiguursmaatschappij) zat een bijdehante, overigens geenszins amoureus aangelegde antiquair in zijn eentje ad-hocbeslissingen te nemen.

2. De beste man had zojuist ge-sms't met een gemêleerd gezelschap van adellijke woordvoerders van allerchicst allooi.

3. Hij kreeg, als antwoord op zijn sms, een nog chiquer ge-e-maild antwoord bij zijn inkomende post. Het bericht was opgemaakt in een jeroenboschachtige stijl, en was opvallend genoeg met
huis-tuin-en-keukenmiddelen versierd, als een spachtelputzmuur in een arbeiderswoning.


4. Daar het startte met een minutieus exposé over wat er in de middeleeuwen zoal geschiedde bij diverse academies, kon onze protagonist zijn gedachtekronkels ternauwernood bedwingen. Dientengevolge werd dit gezwets in een mum van tijd onderdeel van de gedeletete items.

5. Het stond bijkans moederziel alleen in de digitale prullenbak, vergezeld van een consciëntieus schrijven over een klavecimbelaanbieding en een nietszeggend pleidooi over de mcdonaldisering van de samenleving.

6. 'Poppelepee' [aanhalingstekens niet gelezen!], riep de jongeman, want onverhoeds viel zijn oog op een in Bijbeltaal opgestelde, licht bruuskerende doch feeërieke, epistelachtige tijding.

7. Deze was goed getimed en gaf een caleidoscopisch beeld van de activiteiten van de Rotaryclub [GB en hun eigen website, hun folder: Rotary Club] die het dichtstbijzijnd was: die van Ridderkerk.

8. De spreekwoordelijke handen der Rotarians werden gezamenlijk uit de mouwen gestoken, als nijging naar de Stichting ORAS [eigennaam (betreft kinderkankeronderzoek), dicteetekst: 'stichting' - internet geeft geen uitsluitsel], [komma!] teneinde haar bloei te bevorderen. 

Zaterdag 13 april, 14 uur Visserijmuseum Breskens: dictee, er zijn nog enkele plaatsen vrij! Sponsors: Jumbo, J&B en Bruna.
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten