donderdag 28 maart 2013

0069 Dictee woensdag 03 april 2013 (3): Dictee Notenmix (2e vervolg) √

Woensdag 03 april 2013 (3): Dictee Notenmix (2e vervolg)

1. Dat vreet gigabytes (G's, GB's) van mijn pc-geheugen. Zij zaten op roodpluchen stoelen. Het publiek werd gemeukt (murw gemaakt). Ook zonder canvastas kun je canvassen. Geef maar een whisky'tje [Schotland, Canada], dan geven wij acte de présence. Hij speelt horlepiep (horlepijp, schalmei). Molukkers hebben Molukse gewoonten. Je moet gewoon even youtuben. Geef mij maar soul-, jazz- en rockbandjes. Zij is een headbangster pur sang. Hij rapt op technohouse. Kijk haar: luchtgitaar spelend. Een sonate van Händel is een Händelsonate. Gdansk en Riga zijn Hanzesteden. De dronkenlap en de dronkenman strompelden naar het Deventer Symfonieorkestconcert.

2. In medias res (medias in res) kreeg hij een collaps. Zij kan het Magnificat zingen. Bij duetten hebben ze geen stress, op trioles wel. Diskjockeys zijn deejays. Mijn broer is wannabeveejay. Het zielloze zit tot in zijn poriën. Musici boven de balkenendenorm? Deze vogelaarwijk wordt gerenoveerd. Hij probeerde onewheeldriving uit op zijn Puch. Koop die verzamel-cd's nou maar. Kom je ook op het seventiesrevivalfeest? Ze bewaakten ons met kalasjnikovs. Dat zijn echte meeblèrhits. En wat vindt Jan Publiek ervan? De cliniclown had iets intriests. Ze speelde wat medleys. Ze stopten, toen de stekker er uitgetrokken werd.

3. Ik word lid van de Frans Bauerfanclub. Een gsm'etje heeft een
gsm-display, een cd-r vanzelfsprekend niet. We klauwden zo veel mogelijk pecunia bijeen. Hoever denken ze daarmee te gaan? Een dj [met twee letters!] is een schijvenrijger; let wel: geen schijtlijster of -reiger. De mp3-speler begaf het. Hier was Dantes hel nog niks bij. Hun indierock werd de die in diem beter. De Here der heerscharen is God. Hij gaf zich over aan nostalgie de la boue. De flamboyante flamencogitaarspeler stal de show met zijn flamingolied. Daar zat(-)ie dan, de ladderzatte bimboversierder met zijn urineblonde permanent. De twijfelkont ving een muziekflard op. Ze volgt een klassiekemuziekopleiding. Vergeet het in- en uitfaden niet. Op zo'n podium staat bijkans een hightechinstallatie. Het was allemaal nogal freaky.


4. Waar is die minimonocassetterecorder? De drinkebroer en de dronkaard raakten slaags. Kaas met een stanleymes, crackers met een nijptang bewerken en dan een fles ketchup met mayonaise erover, waar duidt dat op? Zo'n liveopname treft je in je portemonnee. De Beierse comédienne fleurde me helemaal op. Die briljantjes waren een briljant idee. Daar heerst promiscuïteit. Ik hou van een beau désordre. Het was weer beaucoup de bruit mais peu de besogne. Helemaal top: The (de) Beatles. De cronies croonden. Een big band maakt bigbandmuziek. Avant-gardemuziek is avant-garde. Ik ben een Bruce Springsteenadept. Glamrock vertoont glitter en glamour en britpop is Britse popmuziek.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten