vrijdag 8 november 2019

1767 Dictee vrijdag 08 november 2019 (2) Groot Dictee van Ridderkerk 2019 √

Dictee - dictees [1767]

Vierde Groot Dictee van Ridderkerk 2019

Daar doen we het voor (auteur? = Rein Leentfaar)

1. Plaats van handeling is Ridderkerk, het Gemini College, een school die zich op het world wide web afficheert als fijne leerplek en die
ICT-vaardigheden hoog in het vaandel heeft staan. Het dorp cum annexis – geen stad, lekker puh! – had medio augustus anno Domini 2017 vijfenveertigduizend zevenhonderddrieënveertig inwoners. Schrijver dezes weet niet of de locogemeentesecretaris of leden van het college van B en W meeschrijven.


2. Organisatie door de Rotarians ter plaatse, niet ter stede dus, zij bestaan vier keer elf jaar en vieren volgend jaar hun negende lustrum; daarna nog een half decennium en dan kunnen we spreken van een halve-eeuweling. Ze vormen een altruïstisch gezelschap, dat regelmatig goededoelenacties entameert.

3. Het goede doel is Support Casper, een stichting die levenskwaliteit en -duur van alvleesklierkankerpatiënten probeert te verbeteren.

4. De voorleesster – klinkt feministisch – is Astrid Joosten, bekend van onder andere ook vanavond Twee voor Twaalf (oude naam) en afgelopen zomer een spel(ling)show met moeilijk te schrijven naam.

5. De auteur van het dictee wenst anonymus – zeg maar: N.N. – te blijven. Of krijgt u hem bijeengegoogeld met: dicteegoeroe van Nederland (titel door anderen verleend)? Hij was ooit voorzitter van het KNKV afdeling Rotterdam en heeft voorheen als scheidsrechter ook Ten Donck gefloten.

 

 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten