maandag 12 maart 2018

1283 Dictee maandag 12 mrt 2018 (2): dictee Groot Dunya Dictee 2018 Enschede (soroptimisten) √

Dictee - dictees [1283]

Groot Dunya Dictee Enschede 2018 (soroptimisten) 

#MeToo [hashtag] (eigennaam) (auteur: Regine Hilhorst)
2020 geen # meer!

1. De knotsgekke Tiroler après-skiparty, die door de franchisenemer van een lokale supermarkt juist bedoeld was als teambuilding(s)activiteit, leidde desalniettemin tot het vertrek van het voltallige feminiene personeel.

2. Aanleiding was de hand van de in lederhose geklede afdelingschef Peter, die hij tijdens de schlagerkaraoke op de welgevormde derrière van kassière Dorien in dirndl had gelegd, waarop deze flamboyante employee met heidivlechten [net als harrypotterbril] kokendhete fonduekaas over de kalende hersenpan van haar superieur had gegoten. 

3. Sinds de #MeToodiscussie [volgens de gangbare dicteespelregels] werd er door het winkelpersoneel al eerder gebakkeleid over deze enigszins medelijden opwekkende salesmanager, vanwege zijn gewhatsappte berichtje met seksuele connotatie aan Kimberly van de klantenservice.
2020 geen # meer!

4. Waar dit appje van 'Peter de Zweter' door het merendeel van de mannelijke collegae sympathiek geliquideerd werd als een weliswaar boute [ook: boude, andere uitspraak] maar dilettanterige poging tot vleierij en verleiding, maakte het kaasincident het daarentegen volgens vakkenvuller Femke en chef agf [online-VD: aardappelen, groenten en fruit] Conchita zonneklaar dat Peter machistische [als van een macho] agressie vertoonde.

5. Via slinks op de riekende kunstzijden rug van Peters werkgilet geplakte post-its met infame scheldkanonnades lieten de rancuneuze dames aan de gehele clientèle weten dat zij faliekant tegen zijn alfamannetjesgedrag waren en alleen onmiddellijke dienstbeëindiging gebillijkt zou worden.

6. Toen de CEO van de supermarktketen, eerder zelf beticht van misogyn [vrouwen hatend] gedrag, daaropvolgend zijn 'chicks' denigrerend berispte edoch de attitude van lone wolf Peter vergoelijkte vanwege zijn aspergersyndroom [verwant aan autisme, hoge intelligentie], namen alle vrouwen, een man en twee genderneutrale werknemers met een nulurencontract stante pede ontslag en verlieten zij ostentatief [uitdagend] het winkelpand.

 
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten