donderdag 15 mei 2014

0197 Dictee woensdag 21 mei 2014 (2): dictee Wijchen 2014 √

Dictee - dictees [0197]

Dictee Wijchen 2014 [ie]

Rating
Vorig jaar (1e keer) zaten er nogal wat fouten in het dictee. Deze 2e keer was dat aanzienlijk beter, inclusief het voorlezen.
Daarbij opgeteld: prima organisatie, mooie presentatie van het dictee na afloop, een kinderdictee en ook nog een dictee op de school zelf, leidt dat tot 3 sterren.


Rating - RDR 3 sterren: * * *      [Dit was de 55e rating]


Wijchen 3.0

1. Prognosticeren is een periculeuze zaak, maar ook iets wat al sinds mensenheugenis met wisselend succes geprobeerd wordt, want was het niet Nostradamus die met zijn vroegzestiende-eeuwse profetieën al pogingen deed de toekomst met minutieuze precisie te voorspellen?

2. Wordt in Wijchen anciënniteit de apotheose van het werkend bestaan, waarbij ouden van dagen in een all-inclusiveresort [2020] op hun lauweren kunnen rusten, of zijn het de adolescenten die drukdoend met diverse paperassen, de scepter zwaaien?

3. Het Wijchens dictee zal ondertussen een jaarlijkse traditie zijn die afgesloten wordt met een pantagruelesk lucullisch meergangendiner met earlgreythee en een Mechels margrietje of janhagel toe, waarbij participanten, onder andere afkomstig uit het recentelijk opgerichte leonardo-onderwijs, over de kafkaëske oefening kunnen klessebessen.

4. Een langetermijnvoorspelling blijft riskant, maar het is voorstelbaar dat eenieder zich dan verplaatst in een aerodynamisch vehikel, voorzien van artificiële intelligentie en een groenestroomcertificaat.

5. Whatsappen en googelen zijn uit het openbare leven gedeletet, en de Google eTown Award [telde niet mee - niet in wdb.] is geüpgraded naar een prijs van immense allure

6. Ten slotte nog een welgemeende relativering, ook in de toekomst zal een kattebelletje met jip-en-janneketaal leesbaarder zijn dan A4'tjes vol extraordinaire curieuze quatsch, hoeveel er ook voor het Wijchense dictee geoefend wordt.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten