zondag 11 mei 2014

0192 Dictee woensdag 14 mei 2014 (1): dictee - verslag van Breskens (10 mei 2014) √

Dictee - dictees [0192]

Verslag Dictee Breskens zaterdag 10 mei 2014

Afgelopen zaterdag was Breskens voor even weer bedevaartsoord voor dicteefanaten. Uit heel Nederland en Vlaanderen kwamen ze op de dicteestroop af. Maar ook voor de aanvangers was er voldoende ruimte. Zij moesten 50 invulplaatsen vullen met woorden als aartsketter, legenestsyndroom, hasjshop, ongenâ en halfwas kok. De eerste vier plaatsen bij de aanvangers gingen naar deelnemers uit onze eigen streek: Selma Hooijberg (Breskens, 17 fouten), Lea de Vilder (Hoofdplaat), Betsy Basting (Schoondijke) en Rinus de Moor (Retranchement).

De 50 invulplaatsen voor de liefhebbers waren nogal aan de moeilijke kant met woorden als het Midden-Zuid-Limburgse Stokhem,
pro-Vlaams Blokkers, diabetes type II, kipsaté-industrie en
ver-e-mailing. De eerste 3 plaatsen waren voor de 87-jarige Jaak Hoedemakers (Maaseik (B), 14 fouten), Gino de Laere (Maldegem, B) en Rik van der Linden.


De specialisten moesten 100 nog moeilijker woorden invullen, waaronder mecenaat, binge-eten, cristallitis, glasblazersstaar, picca's (webafbeeldingen, enkelvoud: picca - 2020, ook: pic), bijgebracht (van iemand die buiten westen is: aaneen!), het aap-noot-mies, meniscectomie (operatieve verwijdering van de meniscus), teweegbrengen (aaneen) en weet-ik-veelkunde. De top van de deelnemers maakte toch 10 of meer fouten (toch wel heel knap natuurlijk): Robert Joosen (Kalmthout, B, 10 fouten), Joost Verheyen (Paal (Beringen), B) en René Dijkgraaf (Harderwijk). 

Jammer, dat de 2 deelnemers die zich voor de categorie jeugd hadden opgegeven, zonder zich af te melden, niet verschenen!

Al met al een heel geslaagde middag met louter blije gezichten. Het was gezellig en iedereen heeft naar vermogen zijn eigen topprestatie geleverd. Op naar de 8e editie van dit dictee in 2015. U hoort ervan! De 3 dictees verschijnen later op deze blog!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten