zondag 27 mei 2018

1334 Dictee zondag 27 mei 2018 (1): dictee Groot Dictee Haaksbergen √

Dictee - dictees [1334]

Groot Dictee Haaksbergen 2018

Voor de laatste keer: waarom Rotary vermoeit met dictees (auteur: Edith xxx)

1. Het eerste HEN-dictee * was een tantaluskwelling: na aankomst in deze feeërieke ruimte waar normaliter wordt gegymd en gerecreëerd, mocht u consciëntieus meeschrijven met een quasi-intellectuele tekst.
* Haaksbergen, Eibergen, Neede

2. Wellicht is deze avond voor u opnieuw een worstcasescenario en zou u zich liever bevinden bij een miss-wet-T-shirtverkiezing.

3. Beaamt u het idee dat deze seance een elitaire vorm van
voor-de-gek-houderij van de taalminnende crème de la crème is, om de ongeletterdheid van hen die lezen niet supercool vinden, te taboeïseren?


4. Dit keer wordt niet gedoceerd over de degoutante patjepeeër of de zich in het geheel niet wassende clochard, die au fond het beste gedijt bij niet-vervuild water zonder amoebedysenterie.

5. Of deze woorden voorkomen in het curriculum van montessorischolen en vrijescholen [correct: vrije scholen; BE: school die tot het gesubsidieerd vrij onderwijsnet behoort – NL: steinerschool] is niet gecheckt en voor het predicaat excellent gaan deze woorden te ver.

6. Ook wordt niet, zoals eerder, gesproken over het verscheiden van gerenommeerde vips, waaronder [correct: onder wie; persoon] Johan Cruijff: Onze-Lieve-Heer deletete hem van de lijst van levenden, terwijl van zijn taalgebruik menig neerlandicus frequent en niet-aflatend eczeem krijgt.

7. Na uw enthousiasmerende acte de présence en het voorzetten van uw beste beentje als ware u van koninklijken bloede, blijkt de reikwijdte van uw fascinatie voor een goededoelenactie als deze: wij zullen als apotheose welgemeend applaudisseren, waarna wij allen ons vrolijk koutend gaan laven aan appetijtelijke spiritualiën!
 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten