donderdag 25 april 2013

0088 Dictee woensdag 08 mei 2013 (5): ratings (3) √

Woensdag 08 mei 2013 (5): Dictee – ratings (3) 

Groot Veenendaals Dictee * * * 

Uitgangspunt 3 sterren (modaal dictee) 

Pluspunten: al voor de vijfde keer, prima organisatie, allemaal correcte woorden, bij hoge uitzondering weleens een verkeerd woord in al die jaren – en dan wilde de jury best luisteren …, in de pauze wordt de juiste tekst geprojecteerd, achteraf wordt de tekst ook uitgedeeld, bespreking en uitleg zijn op dit gemiddelde niveau nauwelijks nodig. Er werd over het algemeen heel goed voorgelezen. Bijna 80 deelnemers. De correctie ging goed en snel. Ik heb zelden fouten in de jurering meegemaakt. 

Minpunten: geen meerdere niveaus of Kinderdictee. 

Rating: Rdr 3, 3 sterren. 

Groot Zeeuws Dictee Goes * * * 

Uitgangspunt 3 sterren (modaal dictee, neiging naar iets lastiger). 

Pluspunten: al vijf keer, gezellig, prima organisatie, bijna alle woorden vielen binnen de regels, in sommige jaren weleens een enkel foutje, goede en aardige tekst, voorlezen was prima, invuldictee, 80 deelnemers, onderlinge correctie met eindoordeel van de jury gaf geen problemen. Bij onderling nakijken werd het dictee meteen besproken. Discussie met de jury was mogelijk. 

Minpunten: niet op meer niveaus (2013, in 2012 wel), nu er wat meer specialisten waren, moet dat zeker opnieuw overwogen worden, er waren na afloop geen papieren teksten beschikbaar (er werd verwezen naar internet). 

Rating: Rdr 3, 3 sterren. 

Dictee Terneuzen * * * * 

Uitgangspunt 4 sterren (zeer moeilijk dictee). 

Pluspunten: zevende keer al, perfecte, foutloze tekst, zeer moeilijk invuldictee, 2 categorieën (men kent ook nog een Kinderdictee), ook voorlezen was prima in orde, er was goede uitleg, correctie ging snel en goed, zo'n 40 deelnemers, wegens geen fouten was discussie met de jury niet aan de orde. 

Minpunten: eigenlijk geen. 

Rating: Rdr 4, 4 sterren.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten