woensdag 20 maart 2024

3595 Dictee vrijdag 22-03-2024 (1) – dictee Groot Dictee Heiloo 2024

Dictee – dictees [3595]

Groot Dictee Heiloo 2024

Bij ons in de familie (auteur: Robin Raven)

1. Onze familiereünie was dit jaar alleszins weer een enerverende dag. Oom Hans vertelde over zijn vakantie op Curaçao, tante Mascha (ook: Masja) had gebungeejumpt in de Ardennen en neef Jeroen was boeddhist geworden.

NB De burgemeester van Heiloo heet Mascha ten Bruggencate!

2. Beroepsklager oom Jaap mopperde naar hartenlust over de nieuwe wegdrempels in het dorp. Door deze chirurgische ingreep zouden de carrosserieën van alle auto’s versneld oxideren.

3. Gelukkig verstomde zijn chagrijn (ook: sacherijn - andere uitspraak) toen de amandelcakejes met bavaroise (ook: bavarois - andere uitspraak) werden geserveerd. En toen in de tweede ronde de quiche met bearnaisesaus op tafel kwam, kon zijn humeur helemaal (ook: helemáál) niet meer stuk.

4. De kleintjes in het gezelschap hadden de tijd van hun leven. Die hooligans renden na de verplichte pannenkoek leeftijdsadequaat alle kanten op en sloopten daarbij in hun enthousiasme de halve inboedel.

5. De tieners trokken zich terug in de tuin. Zij waren bevangen door socialbesitas. Ze googleden (alleen GB, GB/VD ook: googelden) tijdens het barbecueën continu op hun mobiel en maakten aan de lopende band een maffe duckface.

6. Rond het zesuurjournaal (ook: 6 uurjournaal) was het tijd voor afscheid. Na het invullen van de schadeformulieren, de kleine dreumesen hadden in hun naïviteit (ook: naïveteit - andere uitspraak - dat alleen in GB) goed huisgehouden, waren de financiën weer
up-to-date, en keerde iedereen weer vredig huiswaarts.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten