donderdag 31 maart 2016

Dictee donderdag 31 mrt 2016 (2): dictee Extra opgave Alphen 2016 [880]

Dictee - dictees [880]

Extra oefening Alphen aan den Rijn 2016 

In elke zin staat één fout op het gebied van stijl/zinsbouw.
De fout kan uit één of meer woorden bestaan. Het kan ook gaan om een ontbrekend woord.
Geef de fout aan door deze te onderstrepen of op de plaats van het ontbrekende woord een streep te zetten. Meer dan één onderstreping wordt altijd fout gerekend.
Veel succes! 

Het mistte de laatste week geregeld en daardoor waren telkens de spitsstroken afgesloten; het gevolg was dat ik lange wachttijden in files moet doorbrengen.

 Mijn vriendin irriteerde mij door tijdens de film bij de mooiste liefdesscènes vals met de achtergrondmuziek mee te neuriën, waardoor ik ineens besefte dat ze me niet meer ... interesseerde.

Hij heeft al wekenlang last van allergieën, waarvan de meeste huidirritaties veroorzaken; zodoende moet hij onmiddellijk naar een arts die in deze aandoeningen gespecialiseerd is.

De president van de Verenigde Staten is het niet gelukt de inflatie te bestrijden en zal er vermoedelijk ook niet in slagen zijn begrotingsvoorstellen succesvol te behandelen.

Luid zingend werd het wilde zwijn tijdens het strandfeest, dat door de slechte organisatie een gemiste kans was, geroosterd, terwijl het publiek, door waternood volkomen uitgedroogd, zich allesbehalve beschaafd gedroeg.

NB Zelf nog niet gekeken; mail maar, dan maak ik de oplossing rood ...