donderdag 26 januari 2017

Dictee donderdag 26 jan 2017 (2): dictee Groot Nissewaards Dictee junioren 2017 [1053]

Dictee - dictees [1053]

Groot Nissewaards Dictee 2017 (junioren)

In het centrum van Spijkenisse, gemeente Nissewaard, kun je een schat aan boeken vinden in bibliotheek de Boekenberg (eigennaam). Daar staat het vol met boeken over natuur, geschiedenis, hobby’s en ook spannende boeken met mysteries.

Het gebouw met zijn houten balken en vele ramen, lijkt wel doorzichtig. Toch zijn hier ook geheime ruimtes. Weet jij bijvoorbeeld waar de liftschacht verstopt is? Menig bezoeker loopt op de stenen muren te kloppen om de lift te vinden. In een andere geheime ruimte is een kleine bioscoop, waar regelmatig een boeiende film gedraaid wordt.

Jullie zijn niet de enigen die gebruik maken van dit bijzondere gebouw. Iedereen die van lezen houdt, is hier welkom. Zo zie je hier peuters met hun ouders, mensen die kookboeken lenen, studenten die de computers gebruiken en zelfs volwassenen die het lezen nog moeten leren. Voor hen is een speciale afdeling met lesboeken en boeken in eenvoudige taal. Door aan dit dictee mee te doen, helpen jullie deze mensen een stapje verder.