zaterdag 15 februari 2014

0158 Dictee woensdag 19 februari 2014 (6): dictee – aankondiging Goes √

Dictee woensdag 19 februari 2014 (6): dictee – aankondiging Goes

Op woensdag 12 maart vindt weer (voor de zesde keer) het jaarlijkse Goese dictee plaats, een initiatief van Rotaryclub Goes-Reimerswaal (zie ook www.grootzeeuwsdictee.nl - 2020: website bestaat niet meer!). De locatie is Bergweg 14, 4461 NB Goes (Het Goese Lyceum, Pontes Scholengroep). Zaal open 19 uur (koffie) en aanvang programma 19.30 uur. Het dictee zelf begint stipt om 20 uur. Het wordt weer ontzettend leuk en gezellig en voor het geld hoeft u het niet te laten: individuen betalen 10 euro (scholieren 5 euro!). Ook kunt u als team inschrijven (leuk als bedrijf of als instelling!), u betaalt dan voor minstens 4 personen een bedrag van minimaal 100 euro. Laat u sponsoren! De teams doen ook mee voor de individuele prijs, voor de teamprijs is het gemiddeld aantal fouten van de deelnemers bepalend!

Iedereen maakt hetzelfde dictee, dat voor de liefhebbers. Helge Prinsen heeft het geschreven. Het is een leuke tekst, die over – * ! censuur ! * – gaat. Het is een invuldictee met 60 invulwoorden of woordgroepen (per invulplaats wordt maximaal 1 fout aangerekend: soepel, toch?). Gedeputeerde Ben de Reu zal het dictee voorlezen. Het dictee wordt tijdens de bespreking ervan door Rein Leentfaar onderling nagekeken (via de dan uitgereikte tekst en de uitleg via de beamer door Rein). Daarna buigt de jury zich nog over de beste resultaten van individuen en teams, om er zeker van te zijn dat de juiste uitslag tot stand komt.

Telkenjare meldt zich ook een aantal specialisten. Als het goed is, maken zij wellicht geen fouten in het liefhebbersdictee. Daarom heeft Rein een bonuszin opgesteld met 10 extra invulwoorden … en ga er maar van uit, dat ze daar geen 0 fouten in maken … Iedere deelnemer krijgt het invulblad met die bonuszin uitgereikt en mag 'meekijken' of 'meeschrijven'. Alleen van de specialisten wordt dat blad opgehaald en door de jury nagekeken.

Wij hebben er zin in! U ook?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten