donderdag 13 februari 2014

0154 Dictee woensdag 19 februari 2014 (2): dictee Amersfoort √

Dictee woensdag 19 februari 2014 (2): dictee Amersfoort

Rating
Al voor de vierde keer, juweeltje van een leuk dictee. Hooguit per jaar één klein foutje, moet kunnen. Al met al heb ik maar 1 nadeel kunnen ontdekken. Het dictee is niet toegankelijk voor externen. Het dictee zou nog meer aan waarde winnen als er 5 of 10 plaatsen beschikbaar zouden komen voor een aparte categorie Specialisten: daarvoor volstaat naast de eer een bescheiden prijsje voor de winnaar! Maar dat laatste feit laat ik (nog) niet meetellen, Amersfoort krijgt van harte 3 sterren.

Rating: RDR 3 sterren: * * *               [NB de 44e rating]

Mond-op-mondbeademing (titel, auteur: Guido de Wijs)

1. Moleculairbiologische capsules, eau-de-cologneflesjes, morning-afterpillen, couveuses, verkoeverkamerlampen, stethoscopen in mondriaankleuren en een minimumaantal patiënten; de verhuizing van Meander Medisch Centrum van de locaties Elisabeth en Lichtenberg naar de Maatweg was geen sinecure, maar leek op een minutieuze exercitie.

2. Ertussenuit piepen was voor zieken die aan infusen en in Morpheus’ armen lagen, van de intensive care kwamen en empathisch door intensivecareverpleegkundigen in ambulances werden gemanoeuvreerd, geen optie, hoewel een kortgeleden geopereerde BN’er met een monalisaglimlach een geslaagde escape creëerde.

3. Afgetobd, maar apetrots savoureerden de meesten in het nieuwbouwlabyrint toastjes, toostten zij met goedgevulde champagneflûtejes op gynaecologen en anesthesisten en algauw wierp iedereen met elan en zonder gêne de gestreste verhuissfeer van zich af.

4. Na de laatste loodjes, de tv-interviews en vele verrassende cérémonie(s) [zonder s alleen in GB - 2 mv. (s) s, VD 1 mv. s s] protocolaires gingen met Kerstmis en op tweede kerstdag de glühwein en camparietjes van hand tot hand, de tl-buizen uit, de waxinelichtjes aan en ontstond er op de poli’s en eenpersoonskamers een antonpieckachtig pyjamasfeertje.

5. Daaropvolgend voorzagen in de ok's vrolijke topchirurgen alive-and-kicking à l'improviste een potpourriouverture van scabreuze liedteksten, waarbij de superklinische zorg werd afgewisseld door zorgeloze polonaises en geneeskrachtige jongleerscènes met injectienaalden, speculums, klaplongen, blindedarmen et cetera.

6. Extreem snel revalideerden lijders aan allerlei kwalen dankzij deze relaxte ambiance en weldra klopte het college van B en W van de keistad aan met de vraag of psychiaters-seksuologen en plastisch chirurgen het calimerocomplex van de keientrekkers preciezer wilden diagnosticeren.

7. Rara, waar komt dat ‘zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk’ toch vandaan, nu we een feeëriek verlichte toren voor de Lieve-Vrouw, een prestigieus Eemhuis en een futuristisch ziekenhuis hebben? Wees trots! Santé!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten