dinsdag 10 maart 2020

1843 Dictee dinsdag 10 mrt 2020 (1) dictee Emelwerda De Noordoostpolderdictee 2020 √

Dictee - dictees [1843]

Emelwerda De Noordoostpolderdictee 2020  

Geen titel (auteur: Diny Verrips) 

1. Het reality-tv-programma waarin de minister van Sociale Zaken – een eigengereide koddebeier – een video-opname toonde van een woedend en supergestrest Kamerlid deed menigeen de wenkbrauwen fronsen. 

2. De media twitterden dat de bijdehante minister – die in de race was voor Europarlementariër – de reikwijdte van zijn vrijpostigheid niet had voorzien; bovendien vonden ze het behoorlijk gênant om zich zo in iemands privéleven te mengen. 

3. Nochtans bleef de minister er behoorlijk laconiek onder; via zijn Facebookpagina [GB, VD] liet hij weten te houden van rechttoe rechtaan en hij was geenszins van plan excuses te maken.

 4. Echter, een week later liet de minister wederom een steek vallen; fiscaaltechnisch bleek hij het bedrijf – gevestigd op een van de Bermuda-eilanden – van een ex-collega naar de filistijnen te hebben geholpen. 

5. Een recent gere-integreerde ambtenaar bij Financiën verklaarde ijzerenheinig dat de stupide actie van de minister hem duur zou komen te staan. 

6. De minister bleef er ogenschijnlijk siberisch onder en probeerde de ambtenaar af te troeven, maar hij moest bakzeil halen.

 7. Met een uitgestreken konterfeitsel vertelde de ambtenaar dat hij zeer sceptisch was over de frauduleuze handel(s)wijze [opschrijven wat voorgelezen wordt] van de miezemuizende [tobben, kniezen] minister. 

8. Een functie bij de Europese Unie kon de man wel vergeten, maar tot ieders verbazing kon hij terecht als general manager [niet in wdb.] bij een Anglo-Amerikaans headhuntersbedrijf. 

9. Een bekend outplacementbureau had weinig moeite met de scrupuleuze werkwijze van de rechts-liberaal en de hele trukendoos werd gebruikt om de man zonder al te veel gezichtsverlies naar New York te halen. 

10. De ambtenaar verklaarde en plein public dat hij zich niet neerlegde bij deze gang van zaken; vanuit zijn eengezinswoning in een Vinex-wijk ging hij verder met het te gronde richten van de politicus.
 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten