woensdag 6 januari 2016

0845 Dictee woensdag 06 jan 2016 (2): dictee Oplossing Voorronde Amersfoorts Dictee 2016 √

Dictee - dictees [0845]

Zie voor de opgaven blogpost [0835]

Oplossing Voorronde Dictee Amersfoort 2016

(30 fouten in rood en onderstreept - verbetering in groen)

Festival pret Festivalpret in de keistad

1. Onze bruizende bruisende stad organiseert jaarlijks een veelheid aan koncerten concerten, kunstkijk routes kunstkijkroutes, theaterprodukties theaterproducties, eetfesteinen eetfestijnen en andere druk bezochte drukbezochte activiteiten (zowel binnens- als buitens huis buitenshuis), waar jong en oud zich één een van de vrije week-end dagen vrijeweekenddagen te goed tegoed kunnen doen aan gezelligheid, excuise exquise lieflafjes liflafjes en niet te versmade versmaden drankjes. Een en ander vindt dan bij voorbeeld bijvoorbeeld plaats in het Plantsoen West, in partikuliere particuliere huiskamers, op de Hof [de = goed - internet] of aan de voet van de imposante
maria-met-het-kind
-verbeeldende Maria met het kind verbeeldende Onze-Lieve-Vrouwetoren. De meesten meeste van die festieviteiten festiviteiten gedijen het beste bij zomerse tempareturen temperaturen en droog weer, want niemand staat bijvoorkeur bij voorkeur in de regen met z'n vrienden.

2. Als het kouder wordt, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven voorhanden: zo bied biedt een knusse party-tent partytent, of zelfs een gigantische feestent feesttent zoals nu op het Eem-plein Eemplein te zien is, soelaas. De haeters heaters zorgen daar bij daarbij niet alleen voor een gezellig verlichtte verlichte ruimte, maar vooral ook voor een behagelijke * warmte. En dat is toch uiteindellijk uiteindelijk ietswat ietwat prettiger dan gebibber in kouelijke kouwelijke sferen.

* 2020: VD alleen behaaglijk, GB heeft beide vormen.
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten