zondag 13 april 2014

0181 Dictee woensdag 16 april 2014 (1): dictee - De Havixhorst √

Dictee - dictees [0181]

De Havixhorst

Op 8 oktober 2013 was het 2e Meppeler Dictee, georganiseerd door Inner Wheel Staphorst-Reestland in de Schouwburg van Meppel. Het jaar ervoor was ik na een plaatselijke journalist tweede, maar toen zaten er nogal wat schoonheidsfoutjes in het dictee. Nu was de tekst vrijwel perfect - het onderwerp was matchfixing - en ik had, dat komt niet zo vaak voor, nul fouten.

De organiserende club houdt haar bijeenkomsten onder de rook van Meppel in kasteelhotel en -restaurant (let op het streepje) De Havixhorst in De Schiphorst, Schiphorsterweg 34-36. Dat zal er wel verband mee houden, dat de hoofdprijs bij het dictee een dinerbon voor het genoemde kasteelrestaurant was. Enfin, eerst maar eens gebeld of het echt voor twee personen was: dat was zo. Vervolgens hebben we maar 2 nachtjes verblijf aan het diner vastgekoppeld. Eén nacht was wel duur, maar 2 nachten was best te doen. Het was een indrukwekkend gebeuren, daar echt helemaal 'in de buiten'. Gigantische kamer (4 m hoog, we kregen de deur eerst niet in het slot, maar na navraag moesten we bij het sluiten 'de deur iets omhoogtrekken', hetgeen klopte), gigantische 'kast', douche, bad en toilet met volautomatische reiniging van het kallipygische berglandschap. Maar, zo werd ons bij introductie van de kamer verteld, je kon dit toilet ook 'gewoon' gebruiken. Daar hebben we toen maar voor gekozen.

Volgens mij heeft het restaurant niet eens een ster, of ik moet niet goed gekeken hebben, het geheel als hotel had wel 4 sterren. Het diner was echter uitmuntend, met vijf voortreffelijke gangen en dito wijnen. Ook de bediening was buitengewoon goed verzorgd. Grappige noot: op de afrekening stond wel het water (de fles), waarom we gevraagd hadden, à raison van 4 euro. Mocht de pret niet drukken. De tweede avond hebben we ons tevredengesteld met frituur 'Any Time' in De Wijk.

Heerlijk geslapen en de dag erna ook lekker gewandeld. Bijvoorbeeld langs de Lokkerij (heeft niets met 'lokken' te maken), waar vele ooievaars 'huis hielden': enig dat geklepper! Nog een grappig detail: was ons nooit overkomen, maar we vergaten de sleutel in te leveren (werd ook niet naar gevraagd overigens), dus die moest vanuit Breskens nog even teruggestuurd worden. Volgens mij konden ze de kamer echt niet in, maar dat was terecht - zoals ze zelf zeiden toen ze ons op de terugweg naar Breskens belden - hun probleem. Enorm genoten en nu nog een reisje regelen (gewonnen in Bergschenhoek) en een theaterbezoek aan Zeist met zeer uitgebreid diner en allerlei 'versnaperingen' daar rond omheen. Best de moeite waard, meedoen aan dictees!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten