zaterdag 19 oktober 2013

0125 Dictee woensdag 23 oktober 2013: dictee - de ratings van Aalsmeer en Middelharnis √

Dictee woensdag 23 oktober 2013: dictee - de ratings van Aalsmeer en Middelharnis

Groot Aalsmeers Dictee * * * 

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten
Het dictee werd voor de vijfde maal gehouden door het Boekhuis in Aalsmeer. De tekst was goed en uitdagend met zelfs een toetje voor de Specialisten. Het dictee werd prima voorgelezen. Waar vind je nog bij een dictee een buffet, waaraan je (tegen betaling) deel kunt nemen? Het was gezellig en de organisatie was prima. Het was een meeschrijfdictee. Het dictee is voor iedereen toegankelijk. De correctie was goed georganiseerd. Na afloop volgde er uitleg over de juiste schrijfwijze van het dictee.

Minpunten 
Er is geen apart kinderdictee. Het aantal termen buiten de woordenboeken was minimaal. Weinig minpunten dus eigenlijk. En de drie sterren zijn royaal verdiend!

Rating: Rdr 3, 3 sterren.

Groot Dictee Middelharnis * *


Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
Het dictee is al vele malen gehouden. Het is gezellig. Dit jaar wat minder deelnemers (circa 40). Het dictee werd moeiteloos verplaatst van de ene middelbare school naar een andere wegens een sterfgeval. Het voorlezen was aanzienlijk beter dan vorige jaren (nu door de auteur zelf). De organisatie was perfect. Het nakijken ging vlug en goed. Na afloop was voor eenieder de juiste tekst beschikbaar. Het was een meeschrijfdictee.

Minpunten 
Het dictee was wat gemakkelijker dan vorig jaar. Er zaten enkele VD-woorden uit 2012 in (beyoncévlieg, Van Dale-nieuwsbrief), dat levert altijd discussie op en is niet volgens de geldende dicteenormen. Er waren niet meerdere niveaus en er was ook niks voor de jeugd. De uitleg na afloop zou (nog) beter kunnen. De twee sterren zijn dik verdiend en zelfs met stip …

Rating: Rdr 2, 2 sterren
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten