dinsdag 23 januari 2018

1255 Dictee dinsdag 23 jan 2018 (1): dictee Voorronde dictee Amersfoort 2018 √

Dictee - dictees [1255]

Voorronde dictee Amersfoort 2018

Terwijl de tijd verglijdt … (auteur: Nynke Geertsma)

1. Tjonge(jonge) [ook: tjongetjonge]! Het jaar 2017 is omgevlogen! En het was zowaar weer een jaar vol reuring. Misschien was het wel een van de roerigste jaren van de eenentwintigste (21e, 21ste) eeuw, ook in onze lief(e)lijke keistad.

2. Ik vermoed dat het nooit eerder zo hectisch en turbulent is geweest. Nee, het was beslist niet allemaal rozengeur en maneschijn wat de klok sloeg. Het voert veel te ver om hier alles nog eens te herhalen, want we hebben het in alle kranten en internetmedia als Facebook en Twitter kunnen meelezen.

3. Wat mij persoonlijk het meest verbaasd heeft in het nieuws waren de vele financieel getinte debacles. Bijvoorbeeld de ophef rondom subsidiëring van poppodium Fluor [zaal voor 560 personen], de torenhoge advieskosten van de rotonde bij De Nieuwe Poort [ook gebouw van een mbo-opleiding], het gekrakeel en gebekvecht over een vier ton kostend bronbedekkend kunstwerk boven op de fontein op de [hoort niet bij eigennaam] Hof [grootste plein Amersfoort] en ten slotte de verbouwing van het stadhuis.

4. En dan zal er vast nog meer loos geweest zijn, maar voor nu laten we het maar even hierbij. Hatsiekiedee [ook: hatsekiedee en GB: hatsikidee]! Alsof dit nog niet genoeg is!

 
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten