donderdag 18 januari 2018

1253 Dictee donderdag 18 jan 2018 (1): dictee Molenaarsgraaf 2018 [Ghanareis] √

Dictee - dictees [1253]

Dictee Molenaarsgraaf 16 januari 2018

Ghanese toestanden

1. De interim-manager uit Accra citeerde minutieus uit een inauguratie van een nota bene Nederlands-Antilliaanse professor over het minuscule verschil qua hypotheekrenteaftrek tussen maisonnettes en twee-onder-een-kapwoningen aan de Graafdijk.

2. Ook de slimmeriken uit de Alblasserwaard vroegen of het antwoord op de tweeëntwintigste multiplechoicevraag eerst in de praktijk onderzocht mocht worden voordat het antwoord vervolgens in
jip-en-janneketaal te zijner tijd ge-e-maild werd naar de Ghanese stagiair.


3. De twee-eiige zzp'ers kregen na wat gevlei [gevlij alleen in twee vaste uitdrukkingen] een vipbehandeling door de laatstejaarsstudent die zich echter had vergaloppeerd aan te veel Afrikaanse aperitiefjes. 

4. De gewelddadige inlineskater moest toentertijd [ook: toendertijd] kiezen tussen rummikuppen, frisbeeën en het maken van quizzen [hoofduitspraak bij VD met s [alternatief z], ook: kwissen], maar gaf rechtstreeks toe dat hij het liefst aquarobics [= aerobics in het water] wilde proberen in de penitentiaire inrichting.

5. Op het blocnoteje van de West-Afrikaanse langeafstandsloopster leek het toedienen van het huis-tuin-en-keukenmiddel aan de dreumesen een peulenschil, nochtans moest haar trukendoos open en bleef ze op haar qui-vive. 

6. Menig lobbyist erkende chagrijnig [ook: sacherijnig, andere uitspraak] in het zesuurjournaal [ook: 6 uurjournaal] dat in de brancheorganisatie van hifiapparatuur de witteboordencriminaliteit nog niet door een zijingang weggeëbd was en er in Ghana nog levendige handel in mangaanerts en bauxieterts [aardiger: mangaan- en bauxieterts, maar misschien kan dat ook wel zonder streepje dan] bestaat. 

7.Hierover prakkiseren [ook: prakkeseren, andere uitspraak] of uitweiden helpt niets, houd liever ruggespraak met de Ghanese trailerbouwer, voordat de carrosserieën achenebbisj worden! 

8. De douchejes (douches ook goed: zelfde uitspraak; andere uitspraak met douchetjes mag niet van GB, zou als alternatieve VD-uitspraak met sjwa wel kunnen) in derdewereldlanden verspreiden geen mond-en-klauwzeer, maar door het oxideren van de noodvoorziening kunnen bacteriën het maag-darmstelsel licht verstoren en bestaat de mogelijkheid dat de jongelui even in quarantaine moeten.

9.De charitatieve [ook: caritatieve - andere uitspraak] instelling van de jeugdige deelnemers aan de Ghanareis appelleert aan hun coulante belevingswereld en is een eyeopener voor bangeriken, luieriken en flierefluiters. De bevolking van Brandwijk en Molenaarsgraaf applaudisseert voor dit ideële initiatief!

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten