dinsdag 10 december 2013

0139 Dictee woensdag 18 december 2013 (2): rating Sint Anthonis en klucht Tubbergen √

Dictee woensdag 18 december 2013 (2): rating Sint Anthonis en klucht Tubbergen

Groot Dictee van Sint Anthonis ***

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten
Voor de twaalfde keer alweer. Puike prestatie. Met name foutloos dictee, goed voorgelezen en goed en snel door de jury gecorrigeerd. Na afloop was er een prima uitleg en het was enorm gezellig. Veertig deelnemers, wel alleen plaatselijken.

Minpunten
Jammer dat het dictee besloten is. Al zou men (met instelling van een aparte categorie) maar 5 externen toelaten van buiten Sint Anthonis, dan zou dat direct tot 3 sterren leiden. Nu blijft het bij 2. Aanvulling: ik was er als gast, de sfeer en organisatie waren zo perfect, dat ik niet om 3 sterren heen kan ...

Rating: Rdr 3, 3 sterren

De klucht van Tubbergen
Inmiddels is het dictee van Tubbergen, dat dezer dagen gehouden zou worden, afgelast wegens te weinig belangstelling – terwijl buitenpoorters geweerd worden. In het dagblad Tubantia stond vorige week een absurde voorronde, die je in kon sturen. Het waren 10 driekeuzevragen, waarvan er maar liefst 5 fout waren. Bij de 5 goede moest je kiezen: 1) De roddeljournalist noteert alles in (op) een piepklein blocnoteje, 2) Na de maaltijd maakte Donald zich haastje-repje uit de voeten, 3) Trees ontwikkelde zich van schoonmaakster tot humanresourcesmanager, 4) De boswachter ontdekte laatst fluitenkruid naast de forsythia en 5) De laagste academische graad in Engeland is baccalaureus. Maar dan nu de 5 foute: 6) Vertrekt die x definitief naar Nederland? [x = Curaçaoënaar, curaçaoënaar (wel op sterk water!), beide goed], 7) Sommige politici vertonen jeroenboschachtige uiterlijke kenmerken (stond er niet bij), 8) Bolkestein wordt gerekend tot de éminences grises van de partij (stond er niet bij) - ook éminence grises is goed, 9) Mijn baas eist dat ik uitsluitend Armani-T-shirts ga dragen (stond er niet bij) en 10) Hoeveel humboldtpinguïns leven er tegenwoordig nog op Antarctica? (Er waren alleen pinguïns met een q beschikbaar.) Beetje absurd, en een slechte beurt voor het Canisius College, foei!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten