woensdag 6 november 2013

0130 Dictee woensdag 06 november 2013 (2): dictee – ratings Leiderdorp, Winterswijk en Groningen √

Dictee woensdag 06 november 2013 (2): dictee – ratings Leiderdorp, Winterswijk en Groningen

Hierbij weer drie ratings.

Groot Dictee Leiderdorp

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
De entourage was goed in het gemeentehuis. Vorig jaar was het op een andere plaats.

Minpunten 
De tekst was matig, er zaten een paar foutjes en (te) veel plaatselijke termen in, de uitleg was niet erg vakkundig maar bovenal: men moest zijn werk zelf nakijken en dat is een heel slechte en verwerpelijke methode. Nu voor de tweede keer had men wat verder moeten en kunnen zijn met de organisatie … Maar het meest erge was nog dat de toegestroomde dicteetijgers gedoogd werden, maar verder in feite genegeerd. Schande, dan had men daar tevoren veel duidelijker over moeten zijn!

Rating: Rdr 1, 1 ster

Groot Dictee Winterswijk * * * 

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)
[Wel weer de slager die zijn eigen vlees keurt]

Pluspunten 
Schitterende entourage: de theaterzaal van het Gerrit Komrij College. Het dictee werd voor de tweede keer gehouden, de organisatie was aanzienlijk verbeterd. Er was een zeer moeilijke, maar correcte tekst (zelfs: Joodse begraafplaats!) op 2 niveaus: liefhebbers en specialisten (3 extra boven op de 7 dicteezinnen met elk 10 invulwoorden). Telt voor het dictee niet mee, maar zelfs het hapje en het drankje waren prima verzorgd. Friederike de Raat (ja, die …) las het dictee perfect voor. Er was een bespreking na afloop.

Minpunten: Er waren wat weinig deelnemers (zo'n 25).

Rating: Rdr 3, 3 sterren

Groningen (Grootscheeps Scheepsdictee) * *

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
Altijd leuk op een heel royale woonboot. Alle plekken bezet, boot tot de nok toe gevuld … Leuk verhaal, prima voorgelezen. Jubileum: al voor de 5e keer. Na afloop pittige discussie en zeer redelijke bespreking. Prima hapje en drankje.

Minpunten 
Niet op meerdere niveaus, geen kinderdictee. Nu wel op 10-11 ook hetzelfde dictee in Middelstum! Er zaten toch wat schoonheidsfoutjes in. Op zich niet erg en zolang Rein al dan niet buiten mededinging meedoet, zal controle vooraf niet geschieden … Door de foutjes blijft Groningen nog even op 2 sterren steken …

Rating: Rdr 2, 2 sterren
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten