vrijdag 22 november 2013

0134 Dictee woensdag 27 november 2013: dictee – ratings Schiedam, Leuven, Zutphen √

Dictee woensdag 27 november 2013: dictee – ratings Schiedam, Leuven, Zutphen

Hierbij weer drie ratings.

Groot Schiedams Dictee


Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
Het was ongetwijfeld weer heel gezellig, maar …

Minpunten 
Het is alleen voor Schiedammers, er zaten tig fouten in (net als vorige jaren), er was geen behoorlijke bespreking na afloop, et cetera. Mat name die vele fouten maken dat dit dictee (helaas al jaren) beslist niet meer dan 1 ster verdient. De jury moet als 'niet geheel deskundig' worden gekwalificeerd. Jammer, want in een stad als Schiedam zou men toch veel beter moeten kunnen …

Rating: Rdr 1, 1 ster

Groot Dictee Zutphen * * * 

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
Voor de vijfde keer alweer. Het dictee wordt prima voorbereid; door de jaren heen valt er slechts af en toe een foutje te ontdekken. Hoewel ze hetzelfde dictee maken, is er ook een categorie 'buitenpoorters'. Ook de bespreking na afloop is via de beamer prima verzorgd, discussie is daarbij wel mogelijk, maar men wil het heel graag (te) strak houden.

Minpunten 
Dat het dictee in the middle of nowhere is (en voor de TomTom niet te vinden), mag natuurlijk niet meetellen. Geen kinderdictee, geen verdere poespas, maar het dictee staat als een huis, daarom zijn de drie sterren dik verdiend.

Rating: Rdr 3, 3 sterren

Groot Dictee Leuven (Studenten) * *

Uitgangspunt: 3 sterren (modaal dictee)

Pluspunten 
Op zich een achtenswaardig gebeuren, vast gezellig en veel deelnemers. Buitenstaanders mochten meedoen, maar gingen niet voor de prijzen.

Minpunten 
Er zaten wat te veel aanvechtbare puntjes in dictee zelf, niet in de voorlezing: die was perfect, maar ook in correctie en bespreking. Dat reken ik juist in een universitaire omgeving zwaar aan: daar moet toch genoeg kennis zijn om een foutloos dictee te produceren? Daarom blijft het bij 2 sterren. Leuven zou zich toch gemakkelijk moeten kunnen opwerken naar 3 sterren?

Rating: Rdr 2, 2 sterren
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten