zondag 7 juli 2024

3640 Dictee zondag 07-07-2024 (1) – dictee Speltest Taalstaat Onze Taal 2024 – week 5 √

Dictee – dictees [3640]

3640 Dictee vrijdag 12-07-2024 (1) – dictee Speltest Taalstaat – Onze Taal – week 5

Gegeven 10 zinnen met steeds de vraag: hoeveel fouten zitten er in deze zin? Antwoordmogelijkheden van 0-4 – rood = fout [groen: goed], aantal: groen.

Zin 1

 

De geweldadige gewelddadige film was een éclatant eclatant succes, hoewel de recensenten de slotscène nogal stereotiep vonden.

2.

Zin 2

Toen de notoire querulant meldde dat hij zijn socialemediapost niet wilde verwijderen, leidde dat tot een janboel van mythische proporties.

0.

Zin 3

De opiniepijler opiniepeiler zong en plein public het Wilhelmus toen zijn grotendeels geïmproviseerde voorspelling accuraat bleek.

1.

Zin 4

Als je ergens hebt geairbnb’d, wordt word je geacht het appartement spik spic en span achter te laten en de thermostaat op vijftien graden celsius Celsius te zetten.

3.

Zin 5

Toen onze logés een huismijt ontwaarden, stonden ze er op erop dat we stante pede in de dichtsbijzijnde dichtstbijzijnde stad rattenkruit zouden kopen.

2.

Zin 6

Mijn oudoom paradeert s’ ‘s zomers rond in een monstrueuze knal paarse knalpaarse knickerbocker, een rood-wit gestreept t-shirt T-shirt en een roze basebalpet baseballpet.

4. (= maximum)

VD schrijft *gestreept aaneen, GB schrijft het los.

Denkbaar is daarom rood-witgestreept, maar bij deze wedstrijd voorlopig dus maar los …

Zin 7

Ben je er al achter gekomen uit welke Italiaanse streek de balsamicoazijn komt die over deze gekarameliseerde gekaramelliseerde uien is gesprenkeld?

1.

Zin 8

Ze gedijt blijkbaar uitstekend op een dieet van brownies en groentechips, weggespoeld met grote glazen ceylonthee met tijmhoning.

0.

Zin 9

Toen de luiwammesen ten langen leste wakkerschrokken wakker schrokken, was de hogesnelheidstrein naar de provence Provence al lang en breed vertrokken.

2.

Zin 10

De bloedjecommerciële salesmanager wilde een megaorder binnenslepen en deinste deinsde daarbij nergens voor terug.

1.

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten