vrijdag 5 juli 2024

3638 Dictee vrijdag 05-07-2024 (1) – dictee Speltest Taalstaat Onze Taal 2024 – week 4 √

3638 Dictee vrijdag 05-07-2024 (1) – dictee Speltest Taalstaat – week 4

Gegeven 10 zinnen met steeds de vraag: hoeveel fouten zitten er in deze zin? Antwoordmogelijkheden van 0-4 – rood = fout [groen: goed], aantal: groen.

Zin 1

Als bijdehante muggenzifters je ervan beschuldigen dat je apenkool apekool verkondigd verkondigt, ligt het voor de hand dat het je soms teveel te veel wordt.

3.

Zin 2


In het park zat onder de lindebomen een gemeleerd gemêleerd gezelschap, dat daar al rummikuppend en eenentwintigend een reuzeaangename middag doorbracht.

1.

Zin 3

 

De Paus paus wijdde weidde ellenlang uit over de betekenis van het Paasfeest paasfeest, waarbij sommigen langzaamaan in slaap sukkelden.

3.

Zin 4

 

Mijn hautaine ex-partner eet graag in driesterrenrestaurants, maar bestelt dan steevast een gewone lendenbiefstuk met sperciebonen sperziebonen.

1.

Zin 5

De vermaarde cabaretière was getrouwd met een opticien en woonde in een twee-onder-een-kapwoning in een gezapig Zuid-Nederlands stadje.

0.

Zin 6


Ze voelden zich tekort gedaan tekortgedaan en gingen zaniken bij de examencomissie examencommissie omdat de beoordelingscriteria ambigue ambigu zouden zijn.

3.

Zin 7

 

De Neerlandici neerlandici jeremieerden in hun Facebookgroep over de taalfouten van hun vwo-leerlingen, waarbij ze zich overigens zelf ook vaak vergallopeerden vergaloppeerden.

2.

Zin 8

 

De ijdele kroonprins sloeg op tilt toen het staatsieportret zeer onflateus onflatteus uitpakte en verzuchte verzuchtte dat hij op een graadmagere graatmagere orangoetan orang-oetan(g) leek.

4.

Zin 9

 

De modeontwerpster lachte haar concurente concurrente uit, maar was stiekem jaloers op haar ontwerp voor een koraalrode midijurk midi-jurk met bijpassende zijde zijden handschoenen.

3.

Zin 10

 

De huidige generatie aspirant-studenten houdt ofwel van een tofoeburger met een glas gingerale. Ofwel van een cordon blue bleu met een bokbiertje bockbiertje.

2.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten