dinsdag 22 januari 2013

0050 Dictee woensdag 23 januari 2013: Dictee in Goes en in Breskens √

0050 Dictee Woensdag 23 januari 2013: Dictee in Goes en in Breskens

Woensdag 13 maart: Rotary Goes-Reimerswaal, 5e editie van het Groot Zeeuws Dictee, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30, Het Goese Lyceum, locatie Bergweg 14, Goes. Ook Specialisten kunnen in een aparte categorie meedoen. 

Zaterdag 13 april:6e Groot Breskens Dictee. 

Dankzij de sponsoring van Jumbo Breskens (Pascal & Carola Ingels), Taverne J&B en Boekhandel Bruna kan ook dit dictee weer doorgang vinden. Om 14 uur opent het Visserijmuseum haar poorten voor het dicteegilde. En om half drie starten we. Er is plaats voor 10 Specialisten, 10 Liefhebbers en 10 Beginners (met enige 'rek'). Opgave trouwens: leentfaar@zeelandnet.nl. De Specialisten krijgen 100 invulwoorden en de anderen (met hetzelfde dictee) 50 invulwoorden. Het verschil tussen Liefhebbers en Beginners zit hem alleen in het aantal fouten: het is toch te hopen dat de Liefhebbers er minder maken … Iedere deelnemer betaalt bij aankomst 5 euro: dat bedrag gaat naar het Visserijmuseum incl. een kopje koffie, thee of fris en een drankje na afloop.

We maken er een gezellige middag van. Te hopen is dat u de eer en de lol om mee te doen belangrijker vindt dan de prijzen. Toch zijn er voor elke categorie een aantal leuke prijsjes. Net zoals vorig jaar kijken de Specialisten hun eigen dictees gezamenlijk na; de anderen doen dat klassikaal onder leiding van auteur Rein Leentfaar. Het dictee wordt voorgelezen door Hanneke Leentfaar, bekend van vorige edities. Na een spannende strijd worden de prijzen uitgereikt, zeer waarschijnlijk door een lid van B en W.

Dan is het zo rond vijf uur. Wie van ver komt, kan dan nog eventjes Breskens onveilig gaan maken en met wie dat wil, gaan we om 18 uur aan tafel bij sponsor J&B (tot 20 uur), wel voor eigen rekening, maar dat snapte u al. Om na te praten over het dictee, oude contacten aan te halen of nieuwe te leggen, of helemaal niet over dictees maar over koetjes en kalfjes te praten. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat dit après-dictee minstens net zo aangenaam is als het dictee zelf. Als je mee wilt doen, meld je dan spoedig aan, want meer dan de helft van het aantal plaatsen is al bezet. Het is ook prettig als we tevoren weten, wie er mee gaan eten, maar ook daarvoor maken we voorafgaand aan het dictee nog even de totaalbalans op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten