vrijdag 10 juli 2020

1905 Dictee vrijdag 10 juli 2020 (1) dictee Update van alle 2000 blogposts √

Dictee – dictees [1905]

11-09-2020 - gevorderd t/m blogpost [1905, slot]

B.L. (Benevole lector, goedgunstige lezer van deze blog),

[vgl. L.S. = Lectori salutem]

2000 blogposts

Nou ja, bijna 2000 dan, dit is immers numero 1905. De afgelopen week heb ik ze allemaal onder ogen gehad. Wie ze regelmatig leest, weet dat het een aaneenschakeling van ditjes en datjes, columns, beschouwingen, wekelijkse dicteetests, oefendictees, wedstrijddictees (kinderdictees, jeugddictees, beginnersdictees, liefhebbersdictees en specialistendictees) en you name it is. Allereerst heb ik ervoor gezorgd dat elke titel nu met een nummer begint: van 0001 t.e.m. 1905 dus. Lekker overzichtelijk. Inhoudelijk heb ik weinig gedaan: alleen een foutje verbeterd waar mijn oog op viel, of anderszins. Overal heb ik even naar de lay-out gekeken. Die is niet overal hetzelfde, maar de blogposts lezen m.i. prettig en ze zijn overzichtelijk. Hier en daar het lettertype vergroot, tussen genummerde alinea’s een lege regel geplaatst et cetera.

Blogpost 0029

Door onhandigheden mijnerzijds (ik ben nu inmiddels aardig thuis in alle () was ik blogpost 0029 kwijtgeraakt. Ik heb die (met de titel Bloemen, planten, bomen) inmiddels vervangen door een gloednieuw exemplaar, gemaakt op de mij bekende dimmanier (dictee-ineenflansmethode). Daarmee is dan alles weer compleet.

Totale herziening

Ik schat dat 80% van de blogposts ook in andere door mij samengestelde verzamelingen zit. En die zijn (wel) voor minimaal 99,5 % foutloos. Van alle blogposts kun je dat niet zeggen, omdat die in het verleden niet meegecorrigeerd zijn met nieuwere spellingen, etc. Hoewel het werk dus voor 80% niet echt nodig is, ga ik ze stuk voor stuk vanaf 0001 t.e.m. 1905 nog eens grondig doornemen. In ieder geval een leuke oefening om twijfelgevallen nog eens door te nemen, veranderde spelling toe te passen of gewijzigde inzichten door te voeren. Ik begin zeker nog deze maand bij 0001 en hoop er dagelijks pakweg 10 te doen: een √ achter de titel betekent, dat die blogpost al behandeld is en dus bijna 100% fout(en)vrij zou moeten zijn.

Mocht je (achteraf) mee willen doen: niets weerhoudt je … Melden van (toch nog) fouten of opmerkingen of wat dan maar ook, wordt buitengewoon gewaardeerd!

Rein




Geen opmerkingen:

Een reactie posten