woensdag 19 juni 2013

0098 Dictee woensdag 19 juni 2013: Rating Eede en bruiloften √

Dictee woensdag 19 juni 2013: Rating Eede en bruiloften 

Eerst de rating van Eede 

2e Holland-Belgiëdictee * * *

Uitgangspunt: 3 sterren

[wel weer een slager die zijn eigen vlees keurt …]

Pluspunten: inmiddels al voorde tweede keer gehouden, gezellig, goed georganiseerd, niet veel deelnemers (30). De tekst was over het algemeen correct en deze werd goed voorgelezen. De organisatie was goed. Er was een toegift voor de specialisten. Het was een invuldictee (liefhebbers 60 woorden, specialisten 10 extra). Vooraf zongen de deelnemers Klokke Roeland en het Zeeuws-Vlaams volkslied. 

Minpunten: het onderling nakijken kan tot vervelende foutjes leiden als de deelnemers de correctieaanwijzingen onvoldoende begrijpen of deze niet goed opvolgen. 

Rating: Rdr 3 (3 sterren)

Bruiloften 
1. Er valt op dit gebied heel wat te vieren: na 1 jaar de katoenen bruiloft, na 2 jaar de lederen bruiloft, na 5 jaar de houten bruiloft, na zes en een kwart jaar de blikken bruiloft, na 10 jaar de tinnen bruiloft, na twaalf en een half jaar de koperen bruiloft, na 15 jaar de kristallen bruiloft, na 20 jaar de porseleinen bruiloft en na 25 jaar de zilveren bruiloft.

2. Na 30 jaar vier je de parelbruiloft, na 35 jaar de robijnen bruiloft, na 40 jaar de smaragden bruiloft, na 45 jaar de saffieren bruiloft, na 50 jaar de gouden bruiloft, na 60 jaar de diamanten bruiloft, na 65 jaar de briljanten bruiloft, na 70 jaar de platina bruiloft, na 75 jaar de albasten bruiloft en na 80 jaar de eiken bruiloft.

3. Die laatste zal trouwens heel, heel weinigen gegeven zijn.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten