woensdag 17 oktober 2012

0036 Dictee woensdag 17 oktober 2012: Dictee Middelharnis √

Middelharnis 11-10 mijn fouten: (*) 

All inclusive (*) [2020: all-inclusive!]

1. 's Zomers verpozen in groten getale in fluorescerende hawaïhemden geklede Euraziaten zich in all-inclusiveresorts in West-Turkije om zich daar hutjemutje in bacchanalen te storten.

2. Voor Haagse casanova's met veel blingbling en in minuscule bikinietjes gehulde Chinezen met een coupe soleil worden bere-interessante miss-wet-T-shirtverkiezingen en jeroenboschachtige bal(s) [2020] masqués georganiseerd.

3. Een overvloed aan decibellen, geproduceerd op inferieure hifiapparatuur door getongpiercete diskjockeys in het souterrain van het hotel, wordt je al gauw te veel: het is de doods(s)teek voor je echoënde trommelvliezen.

4. De employees (! zie **, vrl.) in à-la-carterestaurants serveren de op chaise(s) [2020] (*) longues liggende nouveaux riches laffe chablis, giftige bouillabaisse, verdroogde carpaccio, slijmerige escargots, synthetisch cassata-ijs en crème mal brûlée.

5. Na hun dienst, gebruuskeerd door de alle etiquette schendende clientèle, verheugen deze vileine serveersters (! **, vrl.) zich in de foyer op de door de chef-kok onder de gasten royaal verspreide colibacterie.

6. Een jaar na de eerstesteenlegging van de pseudo-Ottomaanse hotels kan men zich alleen met een allriskverzekering in de op z'n janboerenfluitjes gefabriceerde appartementen begeven: de ophanging van onder meer de aluminium balkonnetjes aan geoxideerde keilbouten is krankjorum.

7. Op de zonovergoten stranden, bij 44 graden Celsius, proberen de van een antiaanbaklaag voorziene toeristen met acute maag-darmkanaalklachten en zee-egelstekels in hun knieën zich in Morpheus' (*) armen te storten.

8. Eenmaal gerepatrieerd door de ANWB worden door Jut en Jul als souvenir overbelichte fotootjes getoond van tante Truus' aerobicoefeningen op een geciseleerd Turks theeblad, gedragen door een geseculariseerde derwisj.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten