vrijdag 28 juni 2024

3635 Dictee vrijdag 28-06-2024 (1)- dictee Speltest Taalstaat Onze Taal 2024 week 3 √

Dictee – dictees [3635]

Speltest Taalstaat Onze Taal 2024 week 3

Gegeven 10 zinnen met steeds de vraag: hoeveel fouten zitten er in deze zin? Antwoordmogelijkheden van 0-4 – rood = fout [groen: goed], aantal: groen.

Zin 1


Toen de Grachtengordelaars grachtengordelaars te horen kregen dat de avocadosmoothies uitverkocht waren, maakten ze gedesillusioneerd rechtsomkeerd rechtsomkeert.

2.

Zin 2

  

De alom bekende illusionist doet geen verdwijntrucks verdwijntrucs meer, omdat zijn loyale assistente claustrofoob is geworden en hij per se met haar wil optreden.

1.

Zin 3


Toen de excentrieke hypochonder écht ziek werd, werd hij onverwijld weer opgekalefaterd door proactief handelende medisch-specialisten medisch specialisten.

1.

Zin 4

 

Mijn oma benutte de wachtijd wachttijd in de snackbar door stoicijns stoïcijns door te punniken terwijl de groentekroketten, satétjes sateetjes en bereklauwen berenklauwen bereid werden.

4.

Zin 5


De frèle frêle judoka werd in een ommezien in de houdgreep genomen door een kolossale
Zuidoost-Aziatische opponent.

1.

Zin 6

 

Je maakt me in- en ingelukkig met een kopje earl grey met een stuk chocoladecrèmetaart of anders een reuzenbonbon.

0.

Zin 7


Na quasiserieus gebakkeleid te hebben over de te volgen route begonnen de langeafstandswandelaars aan de laatste lootjes loodjes.

1.

Zin 8

 

Ruimvoorzien Ruim voorzien van gezoete en gezoute gezouten popcorn genoten de middelbareschoolleerlingen van de dolkomische sciencefictionfilm.

2.

Zin 9

 

De adolesenten adolescenten hielden vol dat zij part nog noch deel hadden gehad aan het drinkgelag dat had plaats gevonden plaatsgevonden in de boschages bosschages van het park.

4.

Zin 10

 

De goocheme toeristen hadden zich vantevoren van tevoren goed ingesmeerd met antimuggenlotion en citronellaolie, waar ze veel profeit profijt van hadden.

2.

Deze oplossingen worden gepubliceerd na sluiting van de inzendtermijn. Contact: leentfaarrein@gmail.com

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten